Aktuality - archiv 28.2.2013

Chceme prinášať radosť, vášeň a nadšenie

Róbert Rybníček: "Máme svoju cestu, po ktorej budeme pokračovať aj naďalej"

Po jesennej časti súťaže sme na šiestej priečke. Iba dvojbodový odstup nás delí od druhého miesta. V sobotu vstupujeme do jarnej časti súťaže s cieľom naďalej baviť fanúšikov a bojovať o vrchné priečky.

"Úspešná jeseň podnietila pozitívny rast klubu," zhodnotil generálny manažér Róbert Rybníček na štvrtkovej tlačovej konferencii. "Máme svoju cestu, po ktorej budeme pokračovať aj naďalej. Prioritou je stabilizovať klub na najbližších tri až päť rokov po ekonomickej stránke, budovať zázemie a štruktúry klubu tak, aby podporili splnenie našich dlhodobejších športových cieľov, medzi ktoré patrí aj účasť v pohárovej Európe," predostrel víziu na ďalšie roky výkonný šéf klubu.

"Zažili sme trochu iné prípravné obdobie ako v minulosti. Absolvovali sme dve sústredenia, k už tradičnému Starému Městu na Morave pribudol aj turecký Belek. Mužstvo má stále svoju tvár a snaží sa posúvať ďalej. Hráči dali do prípravy entuziazmus a pozitívne myslenie, tímovosťou sa budú snažiť nahradiť tých, ktorí odišli," zhodnotil tréner Adrián Guľa.

Okrem po jeseni najlepšieho ligového strelca, šestnásťgólového Davida Depetrisa, ktorý prestúpil do tureckého druholigového Rizesporu, odišiel aj obranca Boris Godál - do poľského Zaglebia Lubin. Ďalší hráči putujú na hosťovanie - Igor Šemrinec a René Šiko do Nového Mesta nad Váhom, Tomáš Malec do Liptovského Mikuláša, Gabriel Bezák do Nemšovej a Adam Morong do Piešťan. Argentínčan Iván Díaz sa k mužstvu zatiaľ nevrátil napriek platnej zmluve, klub situáciu rieši.

Naopak, novou posilou je brazílsky útočník William Alves de Oliveira, ktorý prišiel z Botafoga a do mužstva sa podarilo zabudovať aj viacerých mladých futbalistov - Matúša Opatovského, Róberta Tótha a Daniela Bednárika, tí sú z klubového dorastu. Tomáš Brigant prišiel z Dubnice nad Váhom. V trinástich prípravných stretnutiach (bilancia 5 - 4 - 4) bol najlepším strelcom Fanendo Adi. Novým kapitánom mužstva sa stal brankár Miloš Volešák.

AS Trenčín podpísal zmluvu o spolupráci týkajúcej sa talentovaných mladých hráčov, trénerských poznatkov či skautingu s holandskými klubmi Ajax Amsterdam a Nijmegen EC, má ambíciu nadviazať podobnú kooperáciu aj s brazílskym Botafogom Rio de Janeiro. "Nekladieme si iba krátkodobé ciele. Naša stratégia a filozofia sú dané, tento klub má pred sebou veľkú budúcnosť. Trpezlivo a postupne učíme hráčov, najmä mladých, ako vyhrávať," prejavil odhodlanie Róbert Rybníček a tréner Adrián Guľa ho doplnil: "Pointou je ku kvalitnej hre prinášať pre divákov aj radosť, vášeň a nadšenie."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa