Aktuality - archiv 9.2.2013

V Turecku proti ukrajinskej, rumunskej a srbskej škole

Súpermi AS Trenčín Karpaty Ľvov, FC Brašov a Radnički Kragujevac

Tridsaťčlenná výprava AS Trenčín odlieta v nedeľu predpoludním na osem dní do tureckého Beleku. Súčasťou herného sústredenia v priaznivejších klimatických podmienkach sú tri prípravné zápasy, v ktorých si náš tím vyskúša ukrajinskú, rumunskú a srbskú futbalovú školu.

Už v utorok narazíme na Karpaty Ľvov. Aktuálne štrnásty klub ukrajinskej ligy je len jednu priečku od miesta zostupu, ale na siedmy tím súťaže stráca iba štyri body. Dvojnásobný finalista Ukrajinského pohára a víťaz Sovietskeho pohára z roku 1969 zažil najväčší medzinárodný úspechov ročníku 2010/2011. V Európskej lige po vyradení Galatasarayu Istanbul hral v základnej skupine proti Borussii Dortmunf, PSG Paríž a FC Sevilla. Zo šiestich stretnutí dokázal bodovať iba zásluhou domácej remízy proti PSG. Napriek tomu išlo o veľký úspech Ľvova.

Vo štvrtok sa stretneme s rumunským FC Brašov. Ôsmy tím jesennej časti domácej súťaže delí od piateho CFR Kluž, ktorý v tohtoročnej edícii Ligy majstrov vyhral na ihrisku Manchestru United, šesť bodov. Na suverénnu Steavu Bukurešť však stráca priepastných 21 bodov. Brašov štartoval v pohárovej Európe dvakrát a v oboch prípadoch sa jednalo o Pohár UEFA. V ročníku 1974/1975 vyradil v prvom kole Besiktas Istanbul, no v druhom nestačil na Hamburg. V ročníku 2001/2002 vypadol po úspešnej kvalifikáci v úvodnom kole s Interom Miláno.

Sobotňajší záver sústredenia obstará zápas proti Radnički 1923 Kragujevac. Účastník najvyššej srbskej súťaže je na predposlednom pätnástom mieste ligy a v pásme zostupu. V rozmedzí troch bodov pred ním je však až päť klubov. Šiesty tím uplynulého ročníka srbskej SuperLigy sa v európskych pohároch zatiaľ nepredstavil.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa