Zápasy - archiv 22.3.2008

AS presne pol roka bez víťazstva

AS Trenčín - FC Nitra 1:2 (0:1)

AS Trenčín je presne pol roka bez víťazstva. Posledný tím najvyššej domácej súťaže prehral počas víkendu doma s FC Nitra 1:2 (0:1) a ťahá šnúru deviatich prehier v rade. Od septembrového domáceho triumfu nad Zlatými Moravcami je dvanásť duelov bez plného bodového zisku a na predposledný Senec momentálne stráca sedem bodov.

Trenčania nastúpili na ďalší dôležitý zápas bez piatich hráčov základnej zostavy, ale v úvodných minútach sa to na ich hre neprejavilo. Bolo to však aj vďaka vyčkávacej taktike Nitry. Hostia po prvý raz pohrozili v 23. min, keď nebezpečne mieril Semeník. O chvíľu sa na opačnej strane uvoľnil v pokutovom území Hlohovský, ale jeho strelu zrazila obrana Nitry. Po polhodine hry opäť pohrozil Hlohovský, ale tvrdá strela spoza šestnástky išla vedľa ľavej žrde. Hostia čakali na správny moment a ten prišiel o minútu neskôr, keď nepokrytý Michal Farkaš zužitkoval presný center - 0:1. Oba tímy sa potom na dlhé minúty odmlčali a stretnutie sa odvíjalo väčšinou v strede poľa.

V 56. min mohol vyrovnať Chanti, ale jeho lob odkopol z bránkovej čiary Štajer. Po hodine hry predviedol sólo takmer z polovice ihriska hosťujúci Gruber, ale v záverečných momentoch si odkopol loptu. O desať minút spravil chybu na ľavej strane holandský obranca Van der Ree, no Farkaš minul. O pár minút neskôr už Bača zaváhanie mladého holandského obrancu v drese AS Trenčín potrestal a zvýšil na 2:0 pre Nitru. Desať minút pred koncom duelu vykresal pre domácich nádej aktívny Depretis - 1:2. Najzaujímavejšie momenty prišli v závere. Najskôr Volešák zlikvidoval tri tutovky Nitry vrátane samostatného úniku Grajciara, za čo mohli hostia pykať. Depetris však vo vynikajúcej pozícii však minul a ďalšia snaha Trenčanov už bola neúspešná.

AS Trenčín - FC Nitra 1:2 (0:1)

Góly: 81. Depetris - 31. M. Farkaš, 63. M. Bača

Žlté karty: 26. Marček, 66. Šebek, 84. Čögley - 70. M. Bača, 90.+ Hroššo

Domáci: Volešák - Čögley, Kleščík, Kasálek, Van der Ree (85. M. Rožník) - Hlohovský, Chanti, Marček, Sluijter - Šebek (70. Jašurek) - Križko (70. Depetris)

Hostia: Hroššo - M. Kostoláni, Martin Tóth, Karlík, Ďatko - Štajer - Grajciar (90.+ Čurgali), M. Bača (73. Babic), Gruber, M. Farkaš - Semeník (63. Vrána)

Rozhodovali: Matúš - Balko, Brendza

Divákov: 1575

Martin Stano (tréner Trenčína): "Pre diváka to bol určite veľmi zaujímavý zápas. Hrali sme proti kvalitnému súperovi a na začiatku sme boli Nitre vyrovnaným partnerom. Znova sme však dostali prvý gól a z tejto situácie sa len veľmi ťažko dostávame. Stále doplácame na chyby a nepremieňanie šancí, ktorých sme v závere stretnutia pri hre vabank mali dosť aj na vyrovnanie. Niektorí naši hráči sa však momentálne len učia hrať profesionálny futbal a hoci nasadenie a chcenie je obrovské, nemáme žiadne výsledky."

Pavel Hapal (tréner Nitry): "Nečakali sme, že by to pre nás mal byť ľahký zápas. Vyvíjalo sa to priaznivo a hoci sme na začiatku nehrali príliš dobre, napriek tomu sme išli do vedenia. Potom sme pridali druhý gól. Som však veľmi rozladený z toho, že sme zápas nerozhodli, šance sme mali. Domáci strelili kontaktný gól a na konci sa duel zbytočne zdramatizoval. Napriek tomu však môžem vysloviť spokojnosť so ziskom troch bodov."

foto: sita.sk

Autor: SITA
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa