Aktuality - archiv 22.11.2012

Je úžasné, ak na pekné chvíle môžeme spomínať

Pavol Hozlár: "Je krásne niečo zažiť, no úžasné je, ak na pekné chvíle môžeme spomínať"

Uplynulú sobotu sa pred corgoňligovým zápasom proti Trnave predstavili na ihrisku bývalí hráči oboch tímov. Zápas sa odohral s podtónom dvadsiateho výročia založenia nášho klubu.

Súboj, v ktorom nešlo o výsledok, ale najmä o radosť zo stretnutia po dlhých rokoch, sa skončil nerozhodne (2:2). Skóre zápasu otvoril domáci Jan Nečas. Po prestávke hlavou vyrovnal Ľubomír Luhový. Našich poslal ešte raz do vedenia Juraj Ančic. Gólovú bodku priniesol pokutový kop Jaroslava Timka minútu pred koncom.

„Som príjemne prekvapený z toho, čo hráči na ihrisku predviedli,“ povedal po stretnutí jeden z trojice trénerov nášho výberu Stanislav Griga a pokračoval: „Hráči na oboch stranách sú štíhli a v dobrej forme. Keby mali o niekoľko rokov menej, mohli by ešte hrať Corgoň ligu.“

Súčasný reprezentačný tréner si na pôsobenie pod Hradom Matúša Čáka spomína iba v dobrom. „Tie dva roky čo som tu strávil sa nedajú vymazať z pamäte. Na Trenčín nedám dopustiť. Bolo to jedno z najkrajších období mojej kariéry,“ pokračoval Griga. Momenty akým bol postup medzi slovenskú elitu a následne prvý ročník v najvyššej súťaži patrili medzi jeho veľký vstup na futbalovú scénu. „Vypredané zápasy so Slovanom a Trnavou v úvode ligového ročníka. Pri spomienkach na tie chvíle mám ešte stále zimomriavky,“ dodal Griga.

V zápase legiend patril medzi Grigových zverencov aj niekdajší prezident klubu Pavol Hozlár. Prejavil radosť, že súčasné vedenie klubu na minulosť nezabudlo. „Je krásne niečo zažiť, no úžasné je, ak na pekné chvíle môžeme spomínať,“ povedal Hozlár.

Na čele klubu strávil podľa vlastných slov osem rokov. „Po sedemnástich rokoch sme do Trenčína vrátili  najvyššiu futbalovú súťaž. Spoluorganizovali sme európsky šampionát do dvadsaťjeden rokov, kde sa predstavili hviezdy ako Xavi, Puyol, Van Bommel či Jankulovski. V tíme do dvadsať rokov, ktorý sa zúčastnil majstrovstiev sveta, sme mali až šesticu hráčov,“ spomínal na významné momenty.

Príjemné spomienky na časy minulé zostali aj v mysliach Martina Fabuša a Róberta Hanka. Nerozlučná dvojica, ktorá po postupe Trenčína do najvyššej súťaže ničila súperov sa spoločne s ostatnými spoluhráčmi stretávajú každoročne. „To posledné som vynechal pre pracovné povinnosti, nabudúce to však zmeškať nechcem. Môžem povedať za všetkých, že stretnutia podobného typu máme radi,“ povedal postavou nevysoký, ale na ihrisku o to výraznejší Róbert Hanko.

Internacionáli AS Trenčín - Internacionáli Spartak Trnava 2:2 (1:0)
Góly: 17. Nečas, 44. Ančic - 39. Luhový, 49. Timko (11 m)

Trenčín: Hodál - Kulla, Hanko, Ančic, Konečný, Schulz, Šmelko, Horvatovič, Hrnčár, Cifranič, Porázik, Blaháč, Fabuš, Ševela, Kopačka, Klago, Németh, Knapp, Nečas, Hozlár, Rybnikár

Trnava: Černý - Klinovský, Tibenský, Kostka, Bališ, Rybnikár, Chorváth, Gregor, Luhový, Timko, Šimon, Hlaváč, Hluško, Ovad, Novák, Filip

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa