Aktuality - archiv 24.2.2008

Godál sa cíti lepšie na poste stopéra ako v zálohe

Boris Godál: „Vieme v akej sme situácii a nechcem sa skrývať za to, že slovo záchrana bude pre nás tabu.“

Nádejný defenzívny hráč Boris Godál sa počas prípravy na pár dní vytratil zo zostavy mužstva. Dôvodom bol zápal svalov v okolí holennej kosti. Práve to mu zahatalo cestu do reprezentácie, keď musel odmietnuť pozvánku trénera dvadsaťjednotky. Po návrate zo sústredenia v Holandsku sa však opäť naplno zapojil do tréningového procesu. „Je pred dôležitým zápasom kvalifikácie. Mal som šancu dostať sa do mužstva, ale príliš sa tým netrápim. Za dvadsaťjednotku môžem hrať ešte jeden rok a ak sa mi bude dariť v klube, myslím si, že reprezentácia ma neobíde,“ povedal Godál.

Dvadsaťročný rodák z Trenčína prišiel do klubu ako stopér a na tomto poste hrával až do príchodu trénera Roba McDonalda. „Videl ma skôr ako defenzívneho záložníka. Pravdou však je, že najlepšie sa cítim v strede obrany. Hral som tam viac rokov a mám tam lepší prehľad o hre. Môžem viac dirigovať spoluhráčov. Kam ma však tréneri dajú, tam sa budem snažiť podať stopercentný výkon,“ komentoval trenčiansky hráč s „dvadsaťjednotkou“.

V úvodnom ligovom zápase však bude pre žlté karty chýbať. Stred obrany tak spevnia Peter Kleščík s Csabom Horváthom. „Je pravdou, že sa s chalanmi bavíme aj o konkurencii v mužstve. Ide však o záležitosť kabíny a najmä trénerov. Zápasy ukážu, komu sa momentálne najviac darí,“ doplnil Godál.

Mužstvo bude na jar bojovať o posun z posledné miesta ligovej tabuľky. Jediným cieľom v zostávajúcom priebehu sezóny je posun aspoň o jednu priečku vyššie a náprava pošramotenej reputácie. Slovo záchrana je v šatni snáď najčastejšie vyslovovaným. „Vieme v akej sme situácii a nechcem sa skrývať za to, že slovo záchrana bude pre nás tabu. Našim prvoradým cieľom je udržať sa v lige. Veľmi bude záležať na prvých zápasoch,“ dodal na záver Godál.

Autor: MG
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa