Zápasy - archiv 25.8.2012

Napriek polčasu v desiatich bod proti lídrovi

AS Trenčín - Slovan Bratislava 2:2 (1:1)

Zverenci trénera Adriána Guľu remizovali so Slovanom Bratislava 2:2 (1:1). Bod s lídrom súťaže vybojovali napriek červenej karte Stanislava Lobotku tesne pred prestávkou. Oba góly AS zaznamenal David Depetris.

Tímy mali od začiatku pred sebou rešpekt, takže na ihrisku dominovalo obojstranné stráženie sa. Trenčín sa prezentoval sympatickou kombinačnou hrou, útočné pokusy však väčšinou uviazli v defenzívnej pavučine hostí. Ofenzívna snaha oboch mužstiev končila v početných ofsajdových pasciach, takže vážnych akcií pred bránami bolo ako šafránu. V 28. min našla prihrávka oblúčikom v šestnástke nestráženého domáceho Mazana, ten však brankára neprekopol. V 33. min neotvorili skóre ani hostia, keď Milinkovičov gól neplatil pre ofsajd. Záver prvej polovice stretnutia bol hektický. V 41. min Holúbek perfektne našiel pred bránou voľného Depetrisa, ktorý dôraznou strelou rozvlnil sieť. Domáci sa však dlho netešili, pretože už o dve minúty rozhodca až príliš prísne posúdil súboj Lobotku s Milinkovičom pred trenčianskou bránou, domáceho hráča šokujúco vylúčil. Nariadený pokutový kop Šebo využil na vyrovnanie skóre.

Aj pod vplyvom týchto udalostí pribudlo do hry po zmene strán viac napätia, nepribúdali však gólové šance, pretože zadné rady fungovali spoľahlivo. V 68. min rozhodca Vnuk po bežnom súboji pred pokutovým územím odpískal pre hostí priamy kop, z ktorého Milinkovič umiestnenou strelou získal pre Bratislavčanov jednogólový náskok. Trenčín sa však nevzdal a príkladne bojoval až do konca. V 81. min Hlohovského faul na Čögleya na hranici šestnástky arbiter potrestal pokutovým kopom, z ktorého Depetris nechytateľne zavesil a stanovil konečný výsledok na 2:2.

AS Trenčín - Slovan Bratislava 2:2 (1:1)

Góly: 41. a 82. Depetris (druhý z 11 m) - 44. Šebo (z 11 m), 68. Milinkovič

Žlté karty: 49. Mondek, 50. Peter Mazan, 66. Kleščík - 51. Milinkovič, 70. Kolčák, 81. Hlohovský, 89. Čermák

Červené karty: 43. Lobotka

Domáci: Volešák - Mondek (80. Malec), Rodríguez da Silva, Kleščík, R. Mazáň - Lobotka - Peter Mazan (71. Frimmel), I. Díaz, Štefánik (46. Čögley), Holúbek - Depetris

Hostia: Putnocký - Pauschek (46. Bagayoko), Gorosito, Kolčák, Lukšík - Kopúnek - Peltier, Halenár (80. Čermák), Milinkovič (78. Piroska), Hlohovský - Šebo

Rozhodovali: Vnuk - Benko, Tomčík

Divákov: 3521

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Bol to špecifický a veľmi zaujímavý zápas. V prvej štyridsaťminútovke sme dokázali dostať súpera pod tlak a boli sme dominantnejší, dokázali sme streliť úvodný gól. V záverečných minútach prvého polčasu sme však po vylúčení stratili jedného hráča a hostia vyrovnali skóre. V prestávke sme si v šatni povedali, že aj za tejto nepriaznivej situácie sme schopní hrať smerom dopredu a zabojovať ešte o úspech. Keď nám súper strelil druhý gól, naši hráči ešte dokázali zvýšiť aktivitu a svojou húževnatosťou a bojovnosťou v závere aspoň vyrovnali. Mužstvo dostalo za predvedený výkon veľkú pochvalu nielen odo mňa, ale aj od divákov v podobe aplauzu." 

Samuel Slovák (tréner ŠK Slovan Bratislava): "Radšej by sme z tohto zápasu brali všetky tri body, pretože sme v druhom polčase mali na ihrisku o jedného hráča viac a dokonca sme aj o jeden gól viedli. Trenčín však dokázal, že má kvalitné mužstvo, ktoré dokáže zabojovať. Našim zámerom bolo predovšetkým pozorne brániť, nechať domácich hrať ich kombinačnú hru a potom z našej strany vyrážať do nebezpečných brejkov. Vychádzalo nám to len čiastočne, a preto sa tento zaujímavý zápas skončil deľbou bodov."

Autor: sita
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 26.4.2024

Bariš | Čaká nás nepríjemné mužstvo s dobrou obranou

Mužstvo pod vedením trénera Iliju Stolicu čaká tento víkend 7. kolo nadstavbovej časti...

ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa