Zápasy - archiv 11.8.2012

Prvá domáca prehra so Žilinou

AS Trenčín - MŠK Žilina 0:2 (0:0)

Zverenci trénera Adriána Guľu prehrali na domácom trávniku s MŠK Žilina 0:2 (0:0). Zaznamenali tak prvú prehru na domácom trávniku v tomto ročníku.

Po opatrnom úvode sme si ako prví vypracovali veľké šancu. Mabouka zahral pred Holúbekom priamo do rúk brankára a rozhodca nariadil nepriamy kop. Strela z kopačky Depetrisa však skončila na žrdi, od ktorej sa odrazila von z brány. V polovici prvého polčasu sa po akcii Picha dostal do zakončenia Guima, no v ťažkej pozícii mieril nad bránu. Oba tímy hrali aj naďalej opatrne a šance vo väčšom počte neprichádzali. V 35. min sa ocitol sám v strede pokutového územia Majtán, no minul. O pár chvíľ neskôr vystrelil z rovnako dobrej pozície Paur, ale Volešák si s loptou poradil. Na opačnej strane odvrátila dva nebezpečné centre do šestnástky žilinská obrana. Tesne pred odchodom do šatní poslal hlavičku tesne nad bránu Depetris. 

Rovnako úvod druhého polčasu bol opatrný. V 55. min však Pich našiel spätnou prihrávkou v šestnástke Akakpa a ten strelou k žrdi otvoril skóre stretnutia. V 65. min vystrelil nebezpečne Mabouka, ale Volešák vyrazil na roh. Po zahraní štandardnej situácie mieril Piaček hlavou mimo. Žilina získavala istotu a v 69. min upravil Guima na rozdiel dvoch gólov - 0:2. Desať minút pred záverečným hvizdom skončila lopta aj v sieti Žiliny. Čiarový rozhodca však odmával Depetrisovi postavenie mimo hry. Gólom neskončila ani strela zakončovateľa AS pár minút pred koncom zápasu a Godál s Mazanom na vyrazenú loptu už nedočiahli.

AS Trenčín - MŠK Žilina 0:2 (0:0)

Góly: 54. Akakpo, 69. Guima

Žlté karty: 7. Kleščík - 14. Dúbravka, 87. Guima

Domáci: Volešák - Godál, Kleščík, Ramón, Mazáň - Baéz - Mazan, Díaz (85. Malec), Lobotka (66. Štefánik), Holúbek (68. Mondek) - Depetris

Hostia: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Angelovič - Pečovský – Majtán (79. Šulek), Barčík (90. Gergel), Paur (66. Káčer), Pich - Guima

Rozhodovali: Kružliak - Bóllo, Súkeníková

Divákov: 3011

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "V prvom polčase sa hralo v solídnom tempe z oboch strán, predovšetkým v strednej zóne ihriska, takže šancí pred bránkami bolo málo. Pri vstupe do druhého polčasu sme stratili koncentráciu, čo náš súper využil na strelenie gólu a potom sa z našej hry vytratila ľahkosť. Hostia skúsene zápas ukontrolovali a vyhrali zaslúžene. Nevešiame však hlavy a v našej práci pokračujeme ďalej."

Frans Adelaar (tréner Žiliny): "V prvom polčase sme mali trochu problémy, pretože sme v strede poľa prenechávali až príliš veľa voľného priestoru. Vedeli sme, že Trenčín hrá na svojej umelej tráve dobre a má na tomto povrchu určitú výhodu. Postupne sme začali hrať kompaktnejšie a ak by sme využívali naše šance mohli sme viesť už do prestávky. Musím však zložiť kompliment hráčom, za ich mentálnu silu, ktorú preukázali v tomto neľahkom zápase, pretože hrali disciplinovane a zásluhou dvoch pekných gólov zaslúžene zvíťazili."

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa