Zápasy - archiv 13.7.2012

Na úvod sezóny sme Nitre nadelili päťku

AS Trenčín - FC Nitra 5:0 (1:0)

V úvodnom zápase nového ročníka Corgoň ligy sme zdolali FC Nitra vysoko 5:0 (1:0). Štyri góly zaznamenal kanonier David Depetris a jeden pridal Samuel Štefánik.

V 4. min zabojoval na hranici šestnástky o loptu Depetris, no lopta napokon letela tesne mimo brány. O chvíľu neskôr unikol Holúbek, no Depetris prízemný center minul. V 13. min prihral zle Kleščík, ale Šimonek nezužitkoval črtajúcu sa šancu. V polovici prvého polčasu unikol Cleber, no Volešák jeho strelu bravúrne zneškodnil. V nasledujúcich minútach niekoľkokrát pohrozili hostia, ale gól z toho nebol. V 37. min Baéz skvele vysunul Holúbka, ten loptu potiahol a naservíroval ju priamo pred Depetrisa, ktorý otvoril skóre zápasu. Pri tejto situácii sa zranil brankár hostí Hroššo a do bránky nastúpil Chudý. V závere prvého polčasu vystrelil z pravej strany Štefánik, ale lopta preletela tesne vedľa žrde. Nepresne mieril aj v poslednej minúte prvej časti stretnutia. 

Hneď v úvodnej minúte druhého polčasu zahral Štefánik priamy kop priamo na nohu Depetrisa, ale lopta neletela medzi žrde. Už o chvíľu neskôr Baéz síce minul, no Depetris stál na správnom mieste a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Z dobrých štyridsiatich metrov vystrašil Chudého strelou Mazan. Úvod druhého polčasu bol pod kontrolou AS a až do konca zápasu sa hralo podľa našich nôt. V 63. min prekvapil striedajúceho brankára hostí Štefánik. Strela mala síce svoju razanciu, ale v sieti skončila na prekvapenie všetkých, keď Chudému prepadla cez ruky. Práve tento gól akoby priniesol signál na ďalšiu várku. V rozpätí piatich minút naviazal na zásah Štefánika dvoma gólmi Depetris - 5:0. V 82. min odmietol gól po skvelej prihrávke Mazana nabiehajúci Holúbek. V 87. min vyhlavičkoval loptu na čiare po rohu Mondek.

AS Trenčín - FC Nitra 5:0 (1:0)

Góly: 37., 47., 65. a 68. Depetris, 63. Štefánik

Žlté karty: 34. Baéz - 8. Szabó, 34. Soumah, 90. Kolmokov

Domáci: Volešák - Mondek, Ramón, Kleščík, Mazáň - Baéz (72. Lobotka) - Mazan (82. Morong), Díaz, Štefánik, Holúbek - Depetris (84. Malec)

Hostia: Hroššo (39. Chudý) - Zelenický (57. Kroupa), Harbuľák, Kolmokov, Mičic - Boszorád, Kotora, Szabó, Cleber (52. Ivančík) - Šimonek, Soumah

Rozhodovali: Sedlák - Tomčík, Kuba

Divákov: 1714

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Tento zápas pre nás určite nemal byť ľahký, takže nás teší, že mužstvo podalo kvalitný výkon. Hráči pracovali predovšetkým tímovo, navyše boli dostatočne efektívni v premieňaní šancí, takže sme dokázali zvíťaziť výrazným rozdielom. Súťaž sa však ešte len začína, takže musíme v našej poctivej práci pokračovať aj naďalej. Mrzí ma vážne zranenie súperovho brankára a želám mu skoré uzdravenie."

Ladislav Jurkemik (tréner Nitry): "Ťažko sa mi vyjadruje k takémuto zápasu, ktorý sme vysoko prehrali a navyše sme stratili brankára. Hroššo musel odstúpiť pre zlomeninu nohy. Stretnutie sme začali dobre, v prvej polhodine sme mali dve vyložené šance, po našej chybe sme však dostali gól a hoci sme si v druhom polčase trúfali vyrovnať, prišli ďalšie naše individuálne chyby, ktoré domáci vysokou efektivitou trestali a v ďalšom priebehu duelu už dominovali. Výsledok je však pre nás veľmi krutý, pretože najmä v prvom polčase sme hrali celkom dobre."

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa