Aktuality - archiv 13.7.2012

Nechceme stratiť to, čo sme päť rokov budovali

Generálny manažér Róbert Rybníček pred štartom nového ročníka Corgoň ligy

Už len hodiny nás delia od štartu nového ročníka Corgoň ligy. Ešte pred prvým zápasom sme dali priestor generálnemu manažérovi klubu Róbertovi Rybníčkovi, aby vám priblížil najdôležitejšie kroky klubu a vysvetlil rozhodnutia prijaté po skončení minulej sezóny. Ako predkrm sme vám priniesli aktuálne stanovisko klubu k odchodu Jorgeho Salinasa.

Hladinu rozčerili najmä odchody kľúčových hráčov. Ako vnímate stratu nosných jednotlivcov z uplynulého ročníka?

Áno odišli hráči, ktorí predovšetkým v jarnej časti ligy, predstavovali istú kvalitu. Presne tak to však malo byť. Pre nás je podstatné, že odchodmi sme určite nestratili filozofiu a cestu. My všetci v prvom rade bojujeme o budúcnosť klubu a tá je pre nás dôležitejšia, ako krátkodobé ciele a rýchly úspech.

Fanúšikovia by dokázali odchody prijať, ale mnohým prekážalo, že najväčšie hviezdy ligy zamierili do tímu priameho konkurenta...

Rokovali sme a nebránime sa rokovaniam so žiadnym zo záujemcov a je nám jedno, či ide o klub z Česka, Slovenska, Holandska, Ukrajiny alebo Gruzínska. Slovan Bratislava však ponúkol najvýhodnejšie podmienky pre všetkých zainteresovaných a jednal najrýchlejšie. Pri každom prestupe sme postupovali individuálne. Pre Filipa Hlohovského, ktorý tu bol osem rokov, to bola možno jedna z posledných šancí na prestup. Nikde nie je napísané, že o pár sezón sa nevráti do klubu, kde bol doma. Lester Peltier mal zase veľký záujem pokračovať s lepšími finančnými podmienkami niekde inde a nie v drese AS. Tak ako sme povedali dávnejšie, pre obe strany bola lepšia cesta zrealizovať tento prestup a my mu ešte raz za jeho služby ďakujeme. Z nášho pohľadu, ak budeme cítiť, že niekto si už v tomto klube nevie nájsť svoj priestor, pôjde preč a môže to byť aj na úkor kvality. Kto nebude mať vo svojej hlave a v srdci náš klub AS Trenčín, môže skúsiť šťastie inde. Naopak, pre chlapcov, ktorí chcú pracovať a posúvať sa ďalej, urobíme maximum.

Pred tímom je druhá sezóna medzi slovenskou elitou, ktorú mnohí často nazývajú ako kritickou...

Všetci to tu máme na Slovensku tak zaužívané, ale my chceme aj túto záležitosť vnímať inak. Sezóna jednoducho bude presne taká, akú si ju spravíme. Neznamená to, že nás čaká ľahký ročník. Je pred nami ešte veľmi veľa práce a my sa na ňu tešíme. Ja by som sa na nový ročník pozrel trochu z inej strany. Máme za sebou jeden päťročný cyklus a dnes sa pripravujeme na ďalší. Ukončili sme obdobie reštrukturalizácie všetkých zložiek vo vnútri organizácie. Umocnili sme vlastnú filozofiu, ktorú chceme udržať aj naďalej a za žiadnych okolností ju nechceme stratiť, pretože to je náš kľúč k ďalšiemu úspechu a posunu klubu.

Vzhľadom aj na skúsenosti z minulosti tu nie je priestor na veľké slová, ale máte aj nejaký odkaz pre fanúšikov, ktorí nám v minulom ročníku zachovali priazeň?

Futbal prináša emócie, ale našou podstatou nie je pracovať pod tlakom a emóciami, ale trpezlivo a racionálne. Vieme ako chceme ísť ďalej. Vieme, že hráči, ktorí sú tu teraz, majú dostatočnú kvalitu na našu ligu. Vieme, že môžeme vstúpiť do súťaže opäť pokorne, ale aj dostatočne odvážne a sebavedome. Veríme, že fanúšikom budeme opäť prinášať radosť a ďalších zaujímavých hráčov, na ktorých sa budú chodiť pozerať. Počúvame množstvo negatívnych reakcií. My sme si to u nás v klube však všetko rozdiskutovali. Myslím si, že stôl je vyčistený. Berieme to aj ako odkaz pre všetkých, ktorí v klube pracujú. Kto tu má zostať, zostane. Kto nie, pôjde preč. Nechceme stratiť to, čo sme päť rokov budovali, a to je odhodlanie hrať a pracovať pre klub, odovzdať mu maximum, aby sme mohli ďalej napredovať.

Očakávate ešte nejaké zmeny v kádri prvého mužstva?

Do tímu by mali prísť ešte jeden alebo dvaja, možno až traja hráči. Momentálne sa snažíme uzavrieť prestup Francúza Davida Mangu. Okrem tohto krídelníka sa ešte obzeráme po nejakých ofenzívnych futbalistoch. Ešte raz však opakujem, že nechceme podliehať panike a brať každého hráča na trhu. My musíme byť hlavne v tejto veci veľmi obozretní.

Vráťme sa ešte raz k prípadu Jorgeho Salinasa. Ako to beriete vy osobne?

Pri futbale je to tak, že musíte byť pripravený na všetko. Asi aj na túto situáciu ohľadne Salinasa. My ale nikdy nebudeme o jednom hráčovi. Máme tu viacero talentovaných odchovancov a hráčov, ktorí obetujú veľa, aby hrali za tento tím. Musia všetci na sebe stále veľa pracovať, ale sme presvedčení, že pre tím ešte veľa odvedú a my a aj ľudia čoskoro zabudnú, že taký hráč tu niekedy bol a hrával. V živote vždy však bude platiť, že božie mlyny melú pomaly, ale isto. Pre nás je dôležitý AS Trenčín a nie Salinas.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa