Aktuality - archiv 12.2.2009

Diego Calgaro o vianočných sviatkoch aj o tvrdej tréningovej drine

V zime dobíjal akumulátor, na jar chce naplniť očakávania.

Vianočné sviatky sú už dávno zabudnuté. Pred blížiacou sa jarnou časťou súťaže môže byť ale pre Diega Calgara práve toto obdobie kľúčovým. Kým jeho krajania Aldo Báez a David Depetris trávili zimnú prestávku v Argentíne, Calgaro počas celého tohto obdobia takmer nevytiahol päty z Trenčína. „Každý deň som tvrdo trénoval. Mal som pripravený náročný tréningový plán. Splnil som ho do poslednej bodky. Niečo som dokonca absolvoval aj navyše,“ vracia sa k nedávnemu obdobiu defenzívny stredopoliar AS.

Sviatočné obdobie plné tréningových úloh trávil bývalý hráč Rosaria Central so svojou argentínskou priateľkou. „Príchodom do Európy mi tieto dni podstatne uľahčila. Prežili sme pokojné sviatky. Jeden deň sme strávili v Bratislave, ale inak sme boli v Trenčíne. Prekvapilo ma, že práve počas Vianoc nebolo v meste takmer nikoho. U nás je to naopak. Ľudia sa idú zabaviť. V meste som očakával väčší ruch. Všetko bolo ale zatvorené,“ porovnáva futbalista juhoamerické zvyklosti so slovenskými.

Diego Calgaro pricestoval na Slovensko s kondičnými restami. Po dohode s majiteľom klubu Tschen La Lingom a generálnym manažérom Róbertom Rybníčkom pristúpil k alternatíve doháňať stratenú kondíciu aj na prelome rokov. „Bolo to správne rozhodnutie. Mal som čo doháňať. Do Trenčína som prišiel po fyzickej stránke zanedbaný. V rozbehnutej sezóne nie je šanca podobné resty dobehnúť. To, že som tu ostal, nevnímam vôbec negatívne. Prvoradý je pre mňa futbal. Dúfam, že tvrdá zimná robota sa pretaví aj do výkonov. Dnes sa cítim oveľa lepšie, ako keď som na Slovensko prišiel,“ zhodnotil zásadnú zmenu Argentínčan.

Calgaro zatiaľ ostáva svojej povesti veľa dlžný. Od futbalistu, s viac ako stovkou štartov v najvyššej argentínskej súťaži, sa očakávalo určite viac. Možno práve tvrdá tréningová zima ho nasmeruje k výkonom, aké od neho klub i široká verejnosť očakáva. „Viem, že klub vyvinul veľké úsilie, aby ma získal. Nebolo to ľahké. Myslím si, že pre tento tím môžem byť užitočný. Počas jari chcem AS prejavenú dôveru splatiť,“ uviedol na záver Calgaro.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa