Aktuality - archiv 29.12.2011

Štyvar sa vracia na trávniky a do Trenčína!

Bývalý reprezentačný útočník sa po operácii kolena pokúsi o návrat na trávniky v trenčianskom drese

Mnohých prekvapil už na jeseň, keď sa nečakane objavil v realizačnom tíme našej „osemnástky“ v pozícii asistenta trénera. Ďalšie prekvapenie prichádza pred štartom zimnej prípravy. Bývalý reprezentačný útočník Peter Štyvar je staronovou tvárou v kabíne prvého mužstva AS Trenčín. Niekdajší kanonier MŠK Žilina (57 zápasov/30 gólov) a hráč so skúsenosťami z Anglicka a Grécka sa po takmer rok trvajúcej pauze pokúsi o návrat na trávniky po plastike predného krížneho väzu kolena.

„Idem s mužstvom do prípravy a uvidím, ako to dopadne,“ povedal na úvod pre astrencin.sk hráč, ktorý si obliekal trenčiansky dres už v rokoch 2000 - 2001 a 2005 - 2007. „Verím, že nepatrím ešte do starého železa. Cítim sa na menej rokov, ako v skutočnosti mám,“ doplnil s veľkým úsmevom tridsaťjedenročný „mladík“.

„Už sa teším na prvý tréning s chlapcami. Koleno drží. Dúfam, že rovnako to bude aj pri plnej záťaži. Rád by som ešte pár rokov hral futbal aktívne a potom sa venoval trénerstvu. Vyskúšal som si to s dorastencami a bavilo ma to,“ povedal naposledy hráč českého druholigového Třinca.

Rodák z Rožňavy našiel svoj domov v Trenčíne

Skúsený zakončovateľ je rodákom z Rožňavy, odkiaľ sa pred viac ako desiatimi rokmi dostal cez Lokomotívu Košice a Podbrezovú prvý raz na Považie. Nasledovala česká anabáza. Cez Teplice, Chomutov, Prostějov a Ústí nad Labem sa vrátil do Trenčína. Potom nasledoval vydarený angažmán v Žiline, odchod do Bristolu a hosťovanie v Škode Xanthi.

„Trenčín sa stal mojím domácim mestom,“ prezradil svoj špeciálny vzťah rodák z východu a dodal: „Hral som na viacerých pekných miestach. Dobré roky som zažil v Žiline, ale už dlhšie sa považujem za Trenčana. Mesto a klub mi prirástli k srdcu. Výsledky AS som hľadal vždy ako prvé.“

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa