Aktuality - archiv 7.11.2011

Adi opäť v Trenčíne

Fanendo Adi využil reprezentačnú prestávku, aby prišiel navštíviť bývalých spoluhráčov

Ani takmer rok po odchode z AS Trenčín nezabudol na klub, ktorý mu otvoril cestu do veľkého futbalu. Reč je o nigérijskom útočníkovi Fanendovi Adim. Asociačný termín využil, aby strávil pár dní pod Čákovým hradom a stretol svojich bývalých spoluhráčov. „Do Trenčína som sa chystal už dávnejšie. Preto som rád, že mi to konečne vyšlo. Chcel som prísť už na oslavy postupu,“ povedal na úvod bez siedmich centimetrov dvojmetrový zakončovateľ.

Mladý Nigérijčan po dvoch rokoch v drese AS zamieril vo februári do ukrajinského Metallurgu Doneck odkiaľ putoval po polroku na hosťovanie do slávneho kyjevského Dinama. „Dinamo je skutočne veľký klub. Všetci tam pracujú 24 hodín, aby vytvorili zázemie pre hráčov,“ skonštatoval dobre známy fakt Adi, ktorého trápilo takmer dva mesiace zranenie achilovky. Dnes je však v poriadku, čo ukázal aj počas tréningu s bývalými spoluhráčmi.

Napriek tomu, že dnes je návrat Adiho do Trenčína nereálny, nebránil sa ani tejto téme. „Viem, za čo AS vďačím. Trenčín je pre mňa špeciálnym miesto. Už som rozmýšľal nad tým, že raz sa sem ešte vrátim,“ tvrdí s vážnym výrazom tváre nigérijský futbalista a doplnil: „V Kyjeve boli prekvapený z môjho prístupu. Keď šatňa zostala po tréningu prázdna, ja som sa venoval regenerácii. V AS som sa naučil základy všetkého potrebného pre úspešnú kariéru a na to nezabudnem. Nejde len o samotný futbal. Vždy potrebujete urobiť viac.“

Adi priniesol okrem dresu Dinama so svojim menom aj jednu potešiteľnú zvesť. Len pred nedávnom dostal pozvánku do nigérijskej reprezentácie do 23 rokov, ktorá sa bude snažiť kvalifikovať na olympijské hry v Londýne. Hrať sa bude na prelome novembra a decembra v Maroku. O tri postupové miesta bude bojovať osem mužstiev.

 

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa