Aktuality - archiv 9.12.2007

Šestica hráčov opúšťa káder AS Trenčín

Prievan v kabíne AS sa dotkol aj skúsených hráčov

V kabíne AS Trenčín pokračuje veľké upratovanie. Po odchode trénera Roba McDonalda prišlo aj na hráčov. „Ešte v piatok sme sa rozlúčili s brankárom Martinom Gavlákom. V súčasnej konkurencii, by sa do základu prebojovával veľmi ťažko. Pre jeho profesionálny rast je zmena prostredia určite správnym krokom,“ vysvetlil odchod dvojmetrového "obra" generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

Ďalším hráčom opúšťajúcim palubu lode AS Trenčín je Igor Szkukálek. Ľavý obranca strávil podstatnú časť jesene na hosťovaní v Dunajskej Strede. Trenčín k predĺženiu zmluvy so skúseným obrancom nepristúpil.

Zmluva sa končí aj Tomášovi Kaňovi. Pre zranenia prakticky nehrával. Vedenie klubu sa aj z tohto dôvodu rozhodlo nepodpísať s ním nový kontrakt.

Veľa vody počas jesene nenamútil ani Miroslav Lauko. „Stále má u nás platnú zmluvu. Na jarnú časť s ním ale nepočítame. Pravdepodobne sa spolu dohodneme na hosťovaní v inom klube, alebo budeme hľadať iné alternatívy,“ listuje v menách odchádzajúcich hráčov generálny manažér.

Mužstvo opúšťa aj ikona zadných radov posledných rokov Milan Mičenec. „Trenčínu odovzdával skvelé služby. Bol osobnosťou v dobrom aj zlom. Pre klub toho urobil skutočne veľa. V ťažkých chvíľach sa ukázal ako správny chlap. Jeho účinkovanie v klube si veľmi vážim. Po viacerých rozhovoroch s majiteľmi, sme sa však rozhodli, nepredlžovať s Milanom kontrakt. Na post stopéra majú vybraných iných hráčov, čo by Mičencovi mohlo komplikovať zaraďovanie do zostavy. Odchod bude podľa mňa prospešným aj pre neho,“ rozhovoril sa o rozlúčke s bývalým kapitánom Rybníček.

V jarnej sezóne neuvidíme v trenčianskom drese ani Michala Lesáka. Podobne ako u Mičenca vsadili majitelia pri obsadzovaní jeho postu na inú – zahraničnú – kartu.

Zmeny zasiahli aj realizačný tím. Okrem trénera Roba McDonalda skončil svoje účinkovanie pri tíme aj masér Jozef Hromka. „Navštívil ma minulý týždeň. Povedal mi, že by mužstvo rád opustil. Jeho korektný postoj oceňujem. Jeho odchod musíme doriešiť ešte po administratívnej stránke,“ uzavrel výpočet odchádzajúcich členov tímu Róbert Rybníček.

Zoznam ešte nemusí byť konečný. Ďalšie odchody budú závisieť od počtu hráčov, ktorí doplnia preriedenú kabínu AS.

Autor: MS
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa