Aktuality - archiv 24.4.2011

Zalietal si v kabíne a nechal odkaz: Len začíname!

Za osem rokov v pozícii funkcionára v Trenčíne zažil naozaj veľa

Za osem rokov v pozícii funkcionára v Trenčíne zažil naozaj veľa. Od existenčných problémov, cez príchod nového vlastníka, zostup do prvej ligy, vytvorenie novej vízie až po vypracovanie kvalitného a nádejného tímu, ktorý sa po troch rokoch driny v druhej najvyššej súťaži vracia medzi slovenskú elitu. Pre generálneho manažéra klubu Róberta Rybníčka bol sobotňajší zápas s Púchovom (2:1) znamenajúci, že AS si sedem kôl pred koncom vybojovalo definitívu, veľmi emotívny. Okrem povinností súvisiacich s funkciou si stihol aj zalietať v kabíne počas rozhovoru s novinármi nad hlavami hráčov a postup si užil v spoločnosti tiež radujúceho sa primátora mesta a brata Richarda zároveň.

Aký to je pocit byť opäť v Corgoň lige?
"Pre mňa osobne veľmi emotívny. Vynorilo sa mi v mysli osem rokov a najmä posledné tri súvisiace s ťažkým prvoligovým životom. Teraz si to v hlave celé analyzujem a som naozaj šťastný, že sme tam. Je to prvý krôčik na našej ceste dopredu. Verím, že mužstvo je pripravené. Máme za sebou veľký kus práce a verím, že v nej budeme pokračovať aj naďalej."

Čo bolo na tom všetkom najťažšie?
"Celé tri roky. Museli sme rekonštruovať mužstvo a uskutočniť reštrukturalizáciu celého klubu, nastaviť nové parametre, myšlienky a filozofiu klubu. Museli sme nájsť cestu spolupráce so zahraničným partnerom. Zažili sme počas posledného obdobia naozaj veľmi veľa. Toto obdobie bolo ťažké, no dnes už väčšina ľudí chápe, čo chceme v Trenčíne robiť a ako chceme ďalej pokračovať."

Ako by ste tie tri roky charakterizovali?
"Boli veľmi náročné, veľmi ťažké, ale zároveň aj veľmi krásne. Toto je tá odplata, ktorá je naozaj veľmi sladká. Verím, že ešte len začíname. To je odkaz, ktorý by som chcel prezentovať pred verejnosťou. Sme na začiatku cesty, na ktorú sme pripravení a my musíme po nej ísť, pretože Trenčín je historicky futbalové mesto. Ľudia tu spomínajú na úspechy a verím, že budú raz aj na nás."

Pripojíte sa k oslavám hráčov?
"Samozrejme. Neviem, či priamo k nim, ale určite si to užijem."

Plánujete aj špeciálne oslavy?
"Samozrejme, na programe budú 25. mája, keď hráme doma posledný zápas. Pozvali sme všetkých partnerov a ostatných ľudí, ktorí sú nám nápomocní. Chceme si to všetci spolu ešte raz užiť. Pripravíme záverečný večer, ktorý bude umocnený nejakým posedením. Čaká nás teda toho ešte veľa, no tieto oslavy sú pravé, pretože sme tam a dnes si to musíme užiť."

V AS ste zažili asi všetko.
"Určite, zostup, postup... Verím, že už bude viac len a len pozitívneho. Snáď nám to pôjde takto aj naďalej."

Bolo správne dať priestor ambicióznemu, no neskúsenému trénerovi Adriánovi Guľovi?
"Určite. Keď sme ho angažovali, každý hovoril, že sme sa zbláznili, pretože ide o mladého a začínajúceho trénera. Dnes môžem potvrdiť, že sa to oplatilo. Je to človek, ktorý má pred sebou veľkú budúcnosť. Hoci len začína, verím, že pre slovenský futbal dokáže veľmi veľa. Bol by som rád, aby si tieto slová každý zapamätal."

Môže byť Trenčín šťukou Corgoň ligy?
"Máme svoju víziu. Nejdeme do ligy preto, aby sme hrali o posledné miesto, ale aby sme pokračovali v tom, čo začali..."

Je pre vás atraktívna senická cesta?
"Nás nezaujíma Senica a ani nik iný. Nechcem, aby to vyznelo nejak zle, ale my máme svoju cestu a svoju filozofiu. Tej sa chceme držať, pretože je dobrá. Dnes sa to ukázalo, ligu sme vyhrali s obrovským predstihom, čo je úžasné."

Bude Trenčín hrať Corgoň ligu na vlastnom štadióne?
"Od konca jesennej časti riešime všetky povinnosti, ktoré so sebou nesie postup do Corgoň ligy. Pravdou zostáva, že ohľadom miesta nášho pôsobenia v najvyššej súťaži máme stále viac alternatív. Potrebujeme zrekonštruovať náš štadión alebo nájsť vyhovujúce miesto v blízkosti Trenčína. Druhá alternatíva prichádza do úvahy v prípade, že nebude v našich silách vytvoriť podmienky hodné najvyššej súťaže na Sihoti. Našou prioritou je však Trenčín. Urobíme všetko pre to, aby sa liga hrala pod hradom. Nebude to jednoduché, no už dlhšie dávame dokopy všetky potrebné náležitosti."

Autor: astn, profutbal.sk
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa