Aktuality - archiv 6.4.2011

Zápas a tréningy AS sledoval skaut Ajaxu

Ajax vyslal do Trenčína trojnásobného víťaza PEM a dvojnásobného vicemajstra sveta

Stretnutie proti SFM Senec sledoval pozorným pohľadom aj skaut Ajaxu Amsterdam Wim Suurbier. Jedna z veľkých postáv holandskej futbalovej histórie bola hosťom AS Trenčín už od štvrtka. Vďaka tomu sa niekdajší úspešný krajný obranca objavil aj na tréningoch prvého mužstva. Spoločnosť mu robil technický riaditeľ klubu Leo van Veen.

„V pozícii skauta Ajaxu Amsterdam pôsobím približne pol roka. Snažím sa ísť vlastnou cestou. Ak mám možnosť, sledujem hráčov a kluby aj počas prípravy. Rád sa porozprávam s trénermi. Zaujíma ma aj charakter hráčov a ich prístup k tréningu. Zápasy ukážu veľa, ale rovnako veľa vecí počas nich nezistíte,“ povedal Suurbier.

Šesťdesiatnásobného reprezentanta Holandska zaujímalo celkové fungovanie nášho klubu. „Chceli sme vidieť program, systém práce a ďalšie veci na vlastné oči. Sprostredkových informácií je dnes dosť. Dôležité je však presvedčiť sa aj na vlastné oči. Vidieť ako to funguje,“ povedal Suurbier, ktorý potvrdil, že tímy sú dnes opatrnejšie ako v minulosti. „Skauting je stále dôležitejší.“

Areál na Juhu dostal pochvalu

Leo van Veen a Win Suurbier viedli v závere týždňa jeden z tréningov žiakov, ktorý sa uskutočnil na umelej tráve na Juhu v areáli základnej školy Novomeského. "Veľmi pekný areál. Nielen prostredie, ale najmä podmienky na prípravu mladých futbalistov sú vynikajúce. Niečo podobné nie je ani v Holandsku pravidlom," vyslovil pochvalu skaut Ajaxu.

Skvelá kariéra v ére Johana Cruijffa

Rýchly a technicky vyspelý krajný obranca bol dôležitou súčasťou najslávnejšej éry amsterdamského Ajaxu vedeného Johanom Cruijffom. V rokoch 1971, 1972 a 1973 zdvihol nad hlavu pohár po triumfoch v Pohári európskych majstrov. Sedemkrát vyhral holandskú ligu a štyrikrát národný pohár. Dvakrát mal nad hlavou európsky Superpohár a raz Interkontinentálny pohár.

V roku 1976 skončil tretí na majstrovstvách Európy a z rokov 1974 a 1978 má doma strieborné medaily z majstrovstiev sveta. Vskutku pozoruhodná kariéra. A na čo najradšej spomína? „Ťažko to v skratke zhrnúť. Európske triumfy s Ajaxom a svetové šampionáty v drese Holandska boli mojimi vrcholmi. Mal som šťastie, že ich bolo hneď niekoľko,“ dodal na záver s úsmevom Wim Suurbier.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa