Aktuality - archiv 6.3.2011

Prvý jarný zápas so zmiešanými pocitmi

Tomáš Malec: „Nehrali sme na hranici možností“

O jediný presný zásah AS Trenčín sa v úvodnom zápolení jarnej časti I. futbalovej ligy na pôde Ružomberka postaral osemnásťročný Tomáš Malec. Nádejný mladík sa presadil hneď v úvode zápasu. Jorge Salinas po štandardnej situácii uvoľnil Petra Vallu a jeho center našiel v šestnástke voľného Maleca.

„Výborne sme zahrali štandardnú situáciu. David (Depetris) na seba natiahol dvoch hráčov, ostal som osamotený na hranici päťky a dal gól. Vymenil by som ho však za tri body,“ povedal vysoký útočník, ktorý sa za prvý tím v ligovom zápase presadil len druhý raz.

Zverenci trénera Adriána Guľu mali zápas dobre rozohraný. V prípade využitia ďalších šancí ho mohli rozhodnúť už v prvom dejstve. Potom však prišiel druhý polčas a poľavenie. „Neustrážili sme štandardnú situáciu domácích, z čoho rezultoval gól v našej sieti. V druhom polčase nám chýbala koncentrácia. Možno sme si mysleli, že zápas sa vyhrá sám. Nehrali sme to, čo dokážeme hrať. Nevedeli sme vpredu podržať loptu, z čoho pramenili nebezpečné protiútoky súpera.“

Malec typologicky a postavou pripomína Fanenda Adiho. Hráča, ktorý počas zimnej prestávky prestúpil do Metallurgu Doneck, a uvoľnil mu miesto v základe. Fanúšikovia ho preto automaticky prirovnávajú k nigerijskému talentu, čo môže prinášať tlak. „Vždy je dobré, ak je hráč pod tlakom. S Davidom si výborne rozumiem na ihrisku aj mimo neho. Budem sa snažiť, aby som sa dostával do šancí a nahradil Adiho góly,“ uzavrel Malec.

Autor: rn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa