Aktuality - archiv 18.10.2007

Na banskobystrické Štiavničky s cieľom bodovať

Branislav Jašúrek: „Remíza je minimum, čo si chceme odtiaľ odviezť.“

Zverenci trénera Roba McDonalda pocestujú do Banskej Bystrice sebavedomí a posilnení cennou remízou proti majstrovskej Žiline. Trenčania veria, že po úspešnej odvete za vysokú porážku na žilinskom trávniku uspejú aj na banskobystrických Štiavničkach a Dukle oplatia domácu prehru (0:3). „Remíza je minimum, čo si chceme odtiaľ odviezť. Cestujeme tam však s cieľom vyhrať,“ povedal záložník AS Branislav Jašúrek.

Banská Bystrica nenapĺňa ambície vedenia klubu a po neuspokojivých výsledkoch prišlo k zmene na poste trénera. „Občas telefonujem so Semanom a Velickým, ktorí hrali ešte nedávno v Trenčíne. Cítiť, že nie sú celkom v pohode. Nový tréner im dáva trochu viac do tela a všetko chce zlomiť bojovnosťou a nasadením,“ prezradil skúsený obranca Milan Mičenec a Jašurek dodal: „Ak sa pozrieme na ich káder, mali prehnané očakávania. To je aspoň môj pohľad.“

Banskobystričania zlomili v minulom kole nepriaznivú sériu víťazstvom nad silnou Nitrou, keď sa hostia nedokázali vysporiadať s tvrdšou hrou Dukly. „Proti Nitre hrali tvrdšie a rozhodca na tento spôsob hry pristúpil. Keď sa nedarí, treba použiť aj iné zbrane. Myslím si však, že niečo znesieme a nenecháme sa odtiaľ vykopať,“ komentoval Mičenec. „Dukla iba bojuje a nakopáva vysoké lopty. Nie je tam vidieť žiadnu kombináciu. Hrajú silovým štýlom,“ dokreslil trenčiansky stredopoliar.

Obaja Trenčania mali ešte v čerstvej pamäti prvý vzájomný duel, ktorý bol pre mužstvo z určitého pohľadu smolným. „Bol to vyrovnaný, ale slabý zápas. Dostali sme náhodný gól z priameho kopu a ďalšie dva prišli v závere, keď sme otvorili hru. Pre mňa to skončilo 0:1. Smutné bolo, že mužstvu ako je Banská Bystrica sme nedokázali dať gól,“ nechal sa počuť Jašúrek.

Štiavničky boli najmä v minulosti známe nekvalitným terénom. „Dlho sme tam neboli. Kedysi dávali pod trávu piesok. Bolo to ako na pláži, ale odvtedy sa to už polepšilo,“ dodal na záver Mičenec.

Autor: MG
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa