Aktuality - archiv 28.7.2010

Ďuriš trénuje a snaží sa pomôcť ako môže

Peter Ďuriš: „Mužstvo však zvládlo prvé dva zápasy vynikajúco. Teraz treba urobiť ďalší krok“

S mužstvom je už viac ako mesiac. Hoci mal byť jedným z ťažiskových hráčov, na ihrisko sa zatiaľ nedostal. Oba súboje svojich nových spoluhráčov dokonca sledoval iba z tribúny. Reč je o Petrovi Ďurišovi čakajúcom na definitívnu dohodu medzi vedením Spartaka Trnava a AS. „Je to ťažké,“ povzdychol si po štvrtkovom tréningu skúsený stredopoliar.

Víkend sa blíži a zdá sa, že ani tentoraz spoluhráčom nepomôže inak ako povzbudením a radou. Napriek tomu nestráca svoj typický úsmev a optimizmus. „Dnes som iba tréningový hráč nepoužiteľný pre zápas. Chalanom príliš nepomôžem. Sledovať stretnutia z tribúny je skutočne ťažké. Mužstvo však zvládlo prvé dva zápasy vynikajúco. Teraz treba urobiť ďalší krok.“

Dvadsaťdeväťročný futbalista by mal patriť aj medzi lídrov v stále prevažne mladej kabíne. Keďže si nemôže vypýtať rešpekt v súťažnom zápase, aj táto pozícia môže byť ťažia ako sa na prvý pohľad zdá. „V tomto nie je problém. S chalanmi veľa komunikujeme. Sú dosť inteligentní, aby pochopili, že človek im nechce ublížiť, ale pomôcť. Ak niekto zo skúsenejších niečo povie, počúvajú a vnímajú to.“ prezradil skúsený univerzál.

Ako sme už spomenuli, AS sa vstup do nového ročníka vydaril. S narastajúcim časom sa bude ťažšie a ťažšie naskakovať do rozbehnutého vlaku. „Prišiel som pomôcť Trenčínu splniť cieľ. Mojou prioritou nie je počet odohraných minút. Nemusím nastúpiť v základnej zostave ani raz. Ak to tím zvládne, ja budem spokojný,“ dodal na záver niekdajší mládežnícky reprezentant.

Autor: mg
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 29.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Michalovce v predaji

V 8. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (4:0).

A-tím 28.4.2024

Skovajsa | Bol to kvalitný tímový výkon

V zápase proti MFK Skalica sa až dvakrát presadili naši obrancovia. Po otváracom góle Samuela...

A-tím 28.4.2024

Kozlovský | Naše šance sme konečne premenili

Naše mužstvo po prvýkrát v aktuálnej sezóne zdolalo tím zo Záhoria MFK Skalica. Najväčšiu...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa