Aktuálne 18.6.2024

Hodnotenie sezóny 2023/24 - Staršie žiačky U15


Družstvo starších žiačok zložené z dievčat do 15 rokov viedla v sezóne 2023/24 Katarína Dedíková. Zo začiatku sezóny jej asistovala Dominika Kubová, tá následne prešla ku minižiakom a do konca sezóny jej asistoval Marek Marčok. 

Počas sezóny odohrali hráčky dokopy 20 súťažných zápasov. V základnej časti 12 stretnutí, v ktorých sa z výhry tešili 2x. Následne v nadstavbe odohrali 8 stretnutí proti tímom Mimo súťaž, kde sa dotiahli do víťazného konca 4 zápasy. Najvyššiu výhru zaznamenali proti tímu z Považskej Bystrice 52:21. Staršie žiačky sa umiestnili na 3. mieste nadstavby tímov Mimo súťaž.


Od kategórie U15 sa robia aj hráčske štatistiky, ktoré nám ku koncu sezóny prinášajú zaujímavé ukazovatele. Nižšie nájdete hráčky s ich individuálnymi úspechmi v konkurencii všetkých hráčok danej kategórie naprieč Slovenskom (pre zaujímavosť v lige je viac ako 350 hráčok).

Júlia Liptáková - 4.miesto - 11,55 doskokov na zápas

Dievčatám sa taktiež podarili rekordné čísla v jednom zápase. Tu sú vybrané z Top 10 celej ligy:

Júlia Liptáková - 4.miesto - 21 doskokov

Darina Nebusová - 1.miesto - 11 asistencií


O zhodnotenie sezóny sme poprosili trénerku a kapitánku tímu.

Katarína Dedíková - trénerka

"Po ťažších začiatkoch, kedy sme si všetci zvykali na nový kolektív a dievčatá na nových trénerov, sa celá sezóna otočila a vybudovali sme skvelý tím dievčat. Od prvých tréningov bolo vidieť, že dievčatá trošku bojujú s novinkami zavedenými do tréningového procesu, ale postupom času sa s tým zžili a videli, že ich dané kondičné cvičenia a všeobecná príprava posúvajú vpred, a začali na sebe tvrdo pracovať. To sa nám vrátilo aj v podobe víťazstiev v niektorých zápasoch. Čím ťažší súper, tým krajší basketbal dievčatá predvádzali. Po pár mesiacoch sa k nám pridal tréner Marek Marčok, ktorý tiež priniesol "nový vietor do plachiet" dievčat. V druhej polovici sme zaznamenali zvýšenú chorobnosť hráčok, čo nám pribrzdilo dobre rozbehnutú sezónu. Avšak v nadstavbovej časti išli dievčatá opäť naplno a odohrali veľmi pekné zápasy, ktoré boli odmenené v podobe 4 víťazstiev v rade. Posledný mesiac sa k nám pripojil tréner Ivan Vojtko, ktorý našim dievčatám pomohol najmä individuálne rásť a pracovať na sebe oveľa tvrdšie ako doteraz. Dúfam, že dievčatá nepopustia zo stanovených cieľov, udržia si motiváciu a budú chcieť na sebe pracovať ďalej. Veľká vďaka patrí rodičom, ktorí svoje deti podporovali počas celej sezóny a sprevádzali a pomáhali nám na všetkých zápasoch. Taktiež vďaka trénerom, ktorí posúvali nielen dievčatá, ale aj nás navzájom. A najviac si zaslúžia poďakovanie dievčatá, že vytvorili niečo, z čoho ešte dnes mám zimomriavky. Ďakujem im za celý klub, že boli ochotné vo svojom voľnom čase pomáhať všetkým kategóriám so stolíkom. Dievčatá, na ďalšej basketbalovej ceste majte hlavy hore, to čo ste dosiahli za poslednú sezónu je len začiatok vašej cesty."

Katarína Matúšová - kapitánka

"Naša sezóna bola zo začiatku trochu zbrklá, keďže sme boli sčasti nový kolektív, ktorý si na seba ešte musel zvyknúť. V tomto nám veľmi pomohla naša trénerka Katka, ktorá s nami bojovala nie len v telocvičniach počas tréningov či zápasov, ale aj vo voľnom čase pomimo basketbalu. Taktiež jej záležalo nie len na našej fyzickej, ale aj psychickej stránke vďaka čomu sme sa s ňou cítili bližšie. Čo sa týka výkonov v zápasoch, túto sezónu nám robili najväčší problém dvojtakty, ktoré sme veľakrát nesústredene odhodili, či už kvôli stresu alebo nepresnosti. Naozaj nás to často stálo víťazstvá, čo však nebol jediný problém. Samozrejme sa našlo veľa pekných zápasov, v ktorých sme aj sami sebe ukázali, že na to máme a nakopli sa ďalej. Posledné mesiace sezóny k nám na tréningy zavítal pán tréner Vojtko, ktorý s nami spravil veľa roboty. Na tréningoch nám dodával energiu a dokázal nám, že všetko sa dá ak sa chce. Spolu ako kolektív sme zažili nekonečne veľa smiechu, tancov, spevov, niekedy ale aj depresií, ktoré však zmizli po priateľskom rozhovore. Ako tím sme narástli vysoko a aj napriek niektorým zmenám v budúcnosti budeme neustále jeden tím."


Hráčky, ktoré nastúpili v aspoň jednom zápase v tejto sezóne (za menom súčet strelených bodov v sezóne) :

Katarína Matúšová 142, Júlia Liptáková 135, Nela Novotná 127, Michaela Liptáková 96, Zoja Ivanová 69, Tereza Škultétyová 46, Ivana Hrnčárová 34, Rebeka Bánesová 27, Alžbeta Bernátová 19, Aneta Lipková 18, Zoe Vida 16, Sára Zoe Gabrielová 13, Katarína Vrtíková 12, Darina Nebusová 9, Dominika Kohútová 8, Nela Marčoková 7, Karin Jozeková 5, Nela Dedíková 4, Hana Križková.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 2.9.2024

Počas Memoriálu J.Cellera sa odohral aj špeciálny zápas Basketbalu na kolesách

V sobotu 31.8. sa v Športovej hale na Sihoti predstavili v...

Chlapci U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - chlapci

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - dievčatá

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Livestreamy MJC - 3. deň

Na priložených linkoch nájdete zápasy 3. dňa Memoriálu Jána Cellera.

Mercedes  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  lizard  GreenWay  Qex  Antes  Lucka  Transdev  TSK  tss group  Kúpele Trenčianske Teplice  Yellow Point  Aesko kantína Spicybrown  Origos  Matador