Aktuálne 6.6.2024

BK AS Trenčín a Trenčianska univerzita podpísali memorandum o spolupráci

Po podpise memoranda so strednou športovou školou prichádza náš klub s ďalším veľkým míľnikom.

BK AS Trenčín s hrdosťou oznamuje podpísanie memoranda o spolupráci s Trenčianskou univerzitou Alexandra Dubčeka v Trenčíne. Tento významný krok predstavuje pre náš klub dôležitú príležitosť na prehĺbenie spolupráce s akademickou obcou a podporu športového rozvoja študentov a členov klubu.

Podpisom memoranda sa BK AS Trenčín a Trenčianska univerzita zaväzujú k spolupráci v oblasti športu, vzdelávania a výskumu. Memorandum má za cieľ dosiahnuť vzájomné vzťahy a vytvoriť platformu pre spoločné projekty, ktoré budú prospešné pre obe strany.

"Táto spolupráca je pre nás veľkým krokom vpred. Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s Trenčianskou univerzitou a vytvárať príležitosti pre našich členov, aby sme ich mohli rozvíjať nielen športovo, ale aj akademicky. Veľmi sa tomu tešíme, pretože naša mládežnícka pyramída stále rastie a v prípade najstarších kategórií má toto pre nás obrovský zmysel. Už dlhodobo vytvárame kategórie do veku 23 rokov pre chlapcov a dievčatá a práve vysoká škola nám tu dokáže byť výrazne nápomocná. Ak sa obhliadneme za touto sezónou, tak pre dievčatá by bolo obrovskou výzvou skĺbiť ženskú Extraligu a vysokú školu. Verím, že táto dohoda bude pre obe strany výhodná, keďže do Trenčína za štúdiom môže prísť nejeden basketbalista/basketbalistka, ktorý si môže vybrať z množstva zaujímavých študijných odborov." povedal manager klubu Richard Ďorďai. "Veríme, že toto memorandum prinesie mnoho pozitívnych výsledkov a prispeje k rastu a úspechu našich športovcov."

Memorandum nadväzuje na predchádzajúcu spoluprácu nášho klubu so Strednou športovou školou, ktorá bola uzavretá podpisom memoranda pred niekoľkými rokmi. Spolupráca so Strednou športovou školou sa osvedčila ako veľmi prínosná, a preto sa klub rozhodol rozšíriť svoje partnerstvá aj do oblasti vysokoškolského vzdelávania.

"Spolupráca so Strednou športovou školou nám ukázala, aký dôležitý je vzťah medzi vzdelávacími inštitúciami a športovými klubmi. Teší nás, že môžeme tento model rozšíriť a pokračovať v ňom aj na univerzitnej úrovni."

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne je renomovaná vzdelávacia inštitúcia s bohatou históriou a silným zameraním na podporu športových aktivít medzi svojimi študentami. Spolupráca je preto prirodzeným krokom smerom k podpore mladých talentov a rozvoja športového ducha v regióne.

V mene celého klubu by sme chceli poďakovať Trenčianskej univerzite a jej rektorovi doc. Ing. Jozefovi Habánikovi, PhD. za dôveru a ochotu podporiť nás. Veríme, že táto spolupráca prinesie mnoho pozitívnych výsledkov a bude prínosná pre všetkých účastníkov.

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 2.9.2024

Počas Memoriálu J.Cellera sa odohral aj špeciálny zápas Basketbalu na kolesách

V sobotu 31.8. sa v Športovej hale na Sihoti predstavili v...

Chlapci U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - chlapci

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - dievčatá

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Livestreamy MJC - 3. deň

Na priložených linkoch nájdete zápasy 3. dňa Memoriálu Jána Cellera.

Mercedes  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  lizard  GreenWay  Qex  Antes  Lucka  Transdev  TSK  tss group  Kúpele Trenčianske Teplice  Yellow Point  Aesko kantína Spicybrown  Origos  Matador