Aktuálne 14.6.2024

Hodnotenie sezóny 2023/24 - Mladší žiaci U13

Družstvo mlaších žiakov zložené z chlapcov do 13 rokov viedol v sezóne 2023/24 tréner Marek Marčok, asistovala mu Nela Hlávková.

Počas sezóny odohrali hráči dokopy 24 súťažných zápasov, ktoré hrávali prevažne vo forme dvojzápasov. Z výhry sa naši chalani tešili 12x, najvyššiu výhru zaznamenali proti tímu zo Žiliny 133:6. Bodovým rekordmanom dokonca v dvoch zápasoch bol Filip Zubo, ktorému sa hneď v prvých dvoch zápasoch podarilo nastrieľať zhodne po 28 bodov. Naši hráči sa umiestnili na 4. mieste skupiny Západ - Silver.


O zhodnotenie sezóny sme poprosili trénera a kapitána tímu.

Marek Marčok - tréner

"Sezónu 2023/24 možno nazvať ako zlomovú, čo sa týka hráčov družstva U13. Absolvovali prvú súťažnú sezónu. Napriek tomu, že sme boli nováčikom, tak chalani v prvých zápasoch nepôsobili vôbec zle a povedal by som, že predčili pôvodné očakávania, pretože pri troške šťastia sme mohli bojovať o postup do nadstavbovej časti GOLD. Tesná prehra v Leviciach o dva body, prehra s Prievidzou v predĺžení, či úvodná domáca prehra s Považskou Bystricou o 3 body nás stáli postup. Na druhej strane si treba úprimne povedať, že na skupinu GOLD družstvo ešte nie je dostatočne pripravené a lepšie je hrať vyrovnané zápasy v časti SILVER, ako byt fackovaním panákom medzi tými najlepšími. V nadstavbovej časti chalani pokračovali v dobrých výkonoch, avšak cieľ, ktorý sme si dali, vyhrať nadstavbu sa nám nepodarilo splniť. Nevyhli sme sa zlej sérii výsledkov po nešťastnej prehre s Levy Senec, keď sme v posledných sekundách stratili vyhratý zápas. Potom prišli prehry s Handlovou, Šinterom a Komárnom. Herne to nebolo zlé, ale dalo sa s tým lepšie popasovať. Na tréningoch chalani pracovali veľmi dobre, takže bolo len otázkou času, kedy sa to prejaví aj v zápasoch. Od januára prišiel do klubu tréner Ivan Vojtko, ktorý svojimi skúsenosťami obohatil tréningový proces. Aj táto zmena si žiadala svoj čas, kedy sa to prejaví. Zlom nastal na turnaji v Ostrave, kde chalani dokázali vyhrať 5 zo 6 zápasov a obsadili pekné 3.miesto. Od tohto momentu družstvo šliapalo ako hodinky aj v súťažných zápasoch. Chalani začali napĺňať svoj potenciál a nechýbalo im zdravé sebavedomie v zápasoch. Družstvo si vybudovalo svoju vnútornú silu. Poďakovanie patrí aj rodičom, ktorí nám v zápasoch vytvárali užasnú kulisu a tiež prispeli k úspešnému priebehu sezóny. Pri hodnotení sezóny nemôžem opomenúť prínos asistentky Nelky Hlávkovej, ktorá sa svojej úlohy zhostila veľmi dobre a postupne sa stala plnohodnotným členom trénerského tímu. Sezónu možno zhodnotiť ako úspešnú, pretože sa nám podarilo posunúť sa výkonnostne vyššie, herný prejav družstva sa výrazne zmenil a veľa vecí z tréningového procesu sa ukázalo v zápasoch, čo je to najlepšie ohodnotenie."

Filip Zubo - kapitán

"Sezónu 2023/24 hodnotím veľmi pozitívne. Aj keď pre nás rozlosovanie nebolo veľmi dobré, zistili sme, že dokážeme hrať vyrovnanú hru aj so súpermi ako Prievidza, Handlová, Komárno... Mrzieť nás určite budú zápasy s tesnou prehrou, v ktorých nám chýbal malilinký kúsok k výhre. Veľkým úspechom pre náš tím bolo aj 3. miesto na Easter Tournament Ostrava, ktoré nás ešte viac posilnilo a nabudilo do ďalších zápasov. Poďakovanie patrí trénerovi a asistentke, s ktorými sme úspešne zvládli túto sezónu."


Hráči, ktorí nastúpili v aspoň jednom zápase v tejto sezóne (za menom súčet strelených bodov v sezóne) :
Filip Zubo 249, Šimon Pilko 247, Adam Porebski 205, Lukáš Valach 128, Matej Kraisl 126, Michal Kyselica 105, Michal Žiak 89, Matej Daňo 48, Jakub Kaduk 39, Ruben Valach 33, Richard Kušnír 16, Jakub Beták 15, Sebastian Bložon 8, Sebastián Struk, Marek Podkovič, Jakub Beták, Jakub Baláž, Samuel Hirtl.
Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 2.9.2024

Počas Memoriálu J.Cellera sa odohral aj špeciálny zápas Basketbalu na kolesách

V sobotu 31.8. sa v Športovej hale na Sihoti predstavili v...

Chlapci U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - chlapci

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - dievčatá

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Livestreamy MJC - 3. deň

Na priložených linkoch nájdete zápasy 3. dňa Memoriálu Jána Cellera.

Mercedes  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  lizard  GreenWay  Qex  Antes  Lucka  Transdev  TSK  tss group  Kúpele Trenčianske Teplice  Yellow Point  Aesko kantína Spicybrown  Origos  Matador