Aktuálne 4.6.2024

Víťazná bodka na záver sezóny

Vo štvrtok 30.5.2024 odohrali naše ženy záverečný zápas najvyššej súťaže na domácej pôde proti Dubčeku Bratislava.

Stretnutie bolo na začiatku pomerne vyrovnané a v polovici štvrtiny prehrávali naše hráčky 4:8. Potom však prišla strelecká šnúra hostiek a po prvej desaťminútovke prehrávali domáce už 11:21. Druhá časť hry však patrila naplno našim dievčatám, ktoré v piatej minúte dorovnali stav na 27:27 a do polčasu dokázali viesť 36:29. V druhej polovici sme mohli vidieť vyrovnaný a veľmi bojovný basketbal, keď tretiu časť hry vyhrali súperky o jeden bod a v poslednej sa hralo až do posledných sekúnd, kedy rozhodoval každý bod. Po finálnom hvizde sa tak naše hráčky mohli tešiť zo zaslúženej výhry, ktorá však mala mierne trpkú príchuť, keďže na bodový rozdiel v zápasoch si právo štartu v najvyššej súťaži vybojoval tím z Bratislavy. Nič to však nemení na veci, že naše hráčky dali do toho srdce a rozlúčili sa so sezónou ako sa patrí.

  • BK AS Trenčín - Dubček Bratislava 61:55

Body AS: Šoltésová 13 (3 trojky), Mamráková 13 (13 doskokov), Mihaljevičová 12, Barboričová 11, Bučková 8, Seifertová 3, Křenová 1.


Richard Ďorďai - tréner AS

"Som veľmi rád, že sme sezónu takto ukončili. Malo to všetko, čo posledný zápas sezóny má mať. Energiu, dobrú atmosféru a k tomu na domácej palubovke aj výhru. Dievčatá odohrali asi svoj najlepší zápas sezóny. Na tréningu sme sa venovali viacerým veciam, no dôležité bolo, aby sme dokázali vytvárať tlak na súperove hráčky, aby sme im čo najmenej toho dovolili. V podstate do bodky sme to splnili. Musím povedať, že to víťazstvo je cennejšie aj preto, lebo dievčatá dokázali po 1.štvrtine, kedy prehrávali o 10 bodov, zápas zvrátiť. Priznám sa, že takú silu sme ukázali asi 1.krát v sezóne. Aj to ukazuje, ako družstvo basketbalovo a mentálne vyrástlo a myslím, že tvrdá práca priniesla svoje ovocie. Dubček zrejme nečakal, že budeme tak dlho odolávať ich kvalite a zrejme aj to sa podpísalo pod nervózny záver. Ja som rád, že aj tu dievčatá ostali "chladné" a emócie udržali na uzde. Bol to náš posledný zápas a musím povedať, že sme si to všetci užili. Záverečný potlesk bol odmenou pre všetkých a vôbec to nevyzeralo, akoby sme sa lúčili s extraligou ale práve opačne. Ale aj preto je šport tak krásny. Chcem na záver poďakovať všetkým hráčkam, asistentom, vedúcemu družstva a našim fanúšikom, pretože doma sme mali nejedenkrát skvelú kulisu. Je to o to silnejšie, keďže sa jednalo o historicky 1. extraligovú ženskú sezónu v našom meste a verím, že sa tam čoskoro vrátime. Dámy – ĎAKUJEM, mám Vás rád. 😊"

Iva Mihaljevičová - pivotka AS

"Do tohto zápasu sme vstúpili s cieľom si ho čo najviac užiť a vyhrať. Prvá štvrtina vyšla viac Dubčeku. Do druhej sme nastúpili s energiou, boli sme pozorné v obrane a padli nám aj strely spoza trojbodového oblúka. Druhý polčas bol vyrovnaný, no stále sme si držali menšie vedenie a nakoniec sme tento zápas dotiahli do víťazného konca. Ďakujem celému tímu za sezónu a som veľmi rada, že sa nám ju podarilo ukončiť výhrou."

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 2.9.2024

Počas Memoriálu J.Cellera sa odohral aj špeciálny zápas Basketbalu na kolesách

V sobotu 31.8. sa v Športovej hale na Sihoti predstavili v...

Chlapci U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - chlapci

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - dievčatá

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Livestreamy MJC - 3. deň

Na priložených linkoch nájdete zápasy 3. dňa Memoriálu Jána Cellera.

Mercedes  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  lizard  GreenWay  Qex  Antes  Lucka  Transdev  TSK  tss group  Kúpele Trenčianske Teplice  Yellow Point  Aesko kantína Spicybrown  Origos  Matador