Aktuálne 24.5.2024

Mladí muži do 23 rokov ukončili sezónu na Majstrovstvách Slovenska

V sobotu 18.5.2024 sa predstavili v dvoch zápasoch na finálovom turnaji Majstrovstiev Slovenska U23 v Žiari nad Hronom.

V prvom zápase proti domácemu Žiaru bolo cítiť dominanciu domácich už od začiatku stretnutia. Naši hráči robili čo mohli, avšak na výškovú a silovú prevahu súpera nemali a na polčase prehrávali už 36:58. Po prestávke predvádzali domáci pekný basketbal a treba pochváliť aj ich percento streľby, zatiaľ čo našim hráčom to z koša skôr vypadávalo. V poslednej štvrtine veľmi rýchlo prekonal súper 100-bodovú hranicu a zaslúžene vyhral.

  • BK MŠK Patrioti Žiar nad Hronom - BK AS Trenčín 127:63

Body AS: Nebus O. 15, Heleš 11, Nebus M. 11, Tomík 8, Cyprian 7, Pabiš 6, Stručka 3, Repka 2. 

V druhom stretnutí sa predstavili naši mladí muži proti Svitu. Zápas bol na začiatku vyrovnaný a hralo sa o každý bod. Až ku koncu prvej desaťminútovky sa súperovi poradilo spraviť si náskok, ktorý prakticky udržiaval do konca stretnutia. Druhú štvrtinu prehrali naši hráči iba o 3 body, tretiu o 4. Posledná desaťminútovka skončila remízou, preto s predvedenou hrou môžu byť naši hráči spokojní. S dvoma prehrami sa tak umiestnili na 3. mieste kategórie Mladí muži U23. Na prvom mieste sa umiestnil domáci Žiar, ktorý porazil druhý Svit o 36 bodov.

  • BKM Iskra Svit - BK AS Trenčín 96:76

Body AS: Nebus O. 21, Nebus M. 20 (13 doskokov), Repka 12, Pabiš 8, Tomík 8, Heleš 4, Novák 2, Cyprian 1.


Mária Felixová - trénerka AS

"Na zápasy do Žiaru sme vycestovali po vyše mesačnej zápasovej pauze, taktiež niektorí chalani vypadli už aj z tréningového procesu kvôli pracovným alebo študijným povinnostiam. Finálový turnaj bol pre nás spoločnou rozlúčkou, preto sme si zápasy chceli hlavne užiť, z chuti si zahrať, ale zároveň hrať najlepšie ako len vieme. Prvý zápas proti Žiaru bol určite nad naše sily, či už kondične, ale aj skúsenosťami. Stáli proti nám hráči z extraligy majstrovských Levíc, čo bolo určite na ihrisku cítiť. My sme sa však prezentovali pekným behavým basketom, a čo ma veľmi teší tak sa v zápase skvele ukázal náš klubový talent, iba 15 ročný Adam Cyprian, ktorého taktiež súperov tréner určil ako hráča zápasu.

V druhom zápase proti Svitu sme mali určite vyššiu ambíciu, čo sme napĺňali od úvodu stretnutia. Držali sme so súperom krok, aktívne sme bránili a hrali sme rýchly basketbal, na ktorý Sviťania často nevedeli reagovať. Zlepšili sme efektivitu v útoku a zaznamenali sme najviac bodov v zápase za celú sezónu. V obrane sme síce ubránili 100-bodovú hranicu, avšak aj napriek snahe sme dostali až príliš veľa trojok. Musím pochváliť Ondreja Nebusa, ktorý svojim líderstvom chalanov viedol k hre, ktorá prinášala úspech. Stal sa hráčom zápasu a taktiež bol zaradený do All Stars 5 celého turnaja. Som veľmi rada, že si zápasy chalani užili, že niektorí aj napriek nízkej trénovanosti na turnaj vycestovali a mohli sme si spolu naposledy zakričať "AS - Trenčín". Ďakujem chalanom, že aj mne na rozlúčku predviedli asi ten najkrajší basketbal aký som kedy u nich videla."

Ondrej Nebus - rozohrávač AS

"Ťažko sa mi hodnotí prvý zápas. Začiatok nám ušiel a vedeli sme, že poobede máme tiež náročný zápas. Trénerka dala možnosť aj mladším hráčom, ktorí si snáď z chuti zahrali. Na druhý zápas sme sa sústredili trošku viac. Začiatok nám síce ušiel, ale fungovali nám rýchle protiútoky, boli sme behaví a vďaka tomuto sa nám podarilo dohnať súpera na 9-bodový rozdiel. Tam sa na nás asi podpísal náš ranný zápas a tak sme už ani s vypätím všetkých síl nedokázali ďalej oponovať súperovi."

O úspech sa zaslúžili: 

Dolný rad zľava - Richard Závodský, Richard Ďorďai, Rafael Ján Tomík, Juraj Repka, Adam Cyprian, Peter Stručka.

Horný rad zľava - trénerka Mária Felixová, Samuel Pabiš, Matúš Nebus, Enrico Novák, Ondrej Nebus, Michal Heleš, asistent Andrej Heleš.


Na foto - Ondrej Nebus - All Star 5 Mladí muži U23

Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 2.9.2024

Počas Memoriálu J.Cellera sa odohral aj špeciálny zápas Basketbalu na kolesách

V sobotu 31.8. sa v Športovej hale na Sihoti predstavili v...

Chlapci U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - chlapci

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - dievčatá

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Livestreamy MJC - 3. deň

Na priložených linkoch nájdete zápasy 3. dňa Memoriálu Jána Cellera.

Mercedes  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  lizard  GreenWay  Qex  Antes  Lucka  Transdev  TSK  tss group  Kúpele Trenčianske Teplice  Yellow Point  Aesko kantína Spicybrown  Origos  Matador