Aktuálne 16.5.2024

Dievčatá na celoslovenskom finálovom turnaji nakoniec strieborné

Naše hráčky a študentky Strednej športovej školy Trenčín sa 6.-7.5.2024 predstavili na Majstrovstvách Slovenska stredných škôl v Bratislave.

Dievčatá si prešli regionálnym, okresným aj krajským kolom bez straty bodu a tým si zabezpečili miestenku na Superfinále v hlavnom meste. Vo štvrťfinále porazili Športovú školu Poprad 71:66 a následne v semifinále aj Gymnázium z Bratislavy 67:54. Na druhý deň proti Gymnáziu z Ružomberka im vo finále už došli sily a v stretnutí jasne dominovali naše súperky. 

Viac sa nám k turnaju vyjadril tréner Richard Ďorďai: "Musím povedať, že po dvojdňovom turnaji vo mne prevládajú samé pozitívne dojmy. Dievčatá predviedli bojovné výkony a je vidieť, že sa za celú sezónu posunuli výrazne vpred. Väčšina z nich má v nohách ťažkú extraligovú sezónu, ktorá ešte neskončila a bolo vidieť, že konfrontácia s vekovými rovesníčkami je už o niečom inom. Individuálne odohrala výborný turnaj Ivka Mihaljevičová, ku ktorej sa pridala aj Majča Bučková. Vo veľmi dobrom svetle sa ukázala aj Viki Urbanová. Ale vzhľadom na náročnosť turnaja, kedy sme museli odohrať 2 zápasy za jeden deň, tak turnaj potiahlo celé družstvo. Na lavičke to žilo a veľmi sme si to všetci užili. Bola cítiť energia a som veľmi rád, že postup do finále nebola náhoda, ani čo sa samotnej kvalifikácie na turnaj týka. Veľmi náročný bol štvrťfinálový zápas proti Popradu, kedy to bolo ako na hojdačke a súper sa stále doťahoval. Tam sme ukázali veľkú mentálnu silu a v nervóznom závere výsledok nakoniec ustáli. Semifinále bolo trošku iné. Tam sme išli za víťazstvom od začiatku a verili sme, že Bratislavu môžeme poraziť. Do polčasu to bolo tiež vyrovnané, no potom nastúpilo jedno veľmi sebavedomé družstvo a viacmenej sme nedopustili drámu a zápas hladko dotiahli do víťazného konca. Vo finále sme vedeli, že hráčky z Ružomberka majú obrovskú kvalitu a skúsenosť. K tomu mali širšiu lavičku, čo bolo rozhodujúce. Dievčatám už na konci postupne dochádzali sily, čo sa nakoniec podpísalo aj pod samotný výsledok. Treba ale korektne uznať, že Ružomberok zaslúžene vyhral. Všetko sú to ešte mladé dievčatá, ktoré majú pred sebou viac ročníkov strávených na Športovej škole, čo dáva perspektívu a zaujímavú budúcnosť. Treba povedať, že veľká vďaka patrí práve škole, že vytvára fantastické podmienky nielen čo sa športovania týka. Za túto spoluprácu v mene klubu musím vysloviť veľkú vďaku. Verím, že ešte v budúcnosti spolu podobné okamihy zažijeme."


Študentky, ktoré sa zaslúžili o medailu: Alexandra Křenová, Michaela Liptáková, Marianna Bučková, Viktória Urbanová, Nela Hlávková, Dominika Kubová, Iva Mihaljevičová, Simona Kozáková a Simona Suchánková. Gratulujeme! 
Rozpis zápasov

Prečítajte si tiež

archív novinek
Aktuálne 2.9.2024

Počas Memoriálu J.Cellera sa odohral aj špeciálny zápas Basketbalu na kolesách

V sobotu 31.8. sa v Športovej hale na Sihoti predstavili v...

Chlapci U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - chlapci

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Výsledné poradie MJC - dievčatá

Dievčatá U14 - 4.ročník 1.9.2024

Livestreamy MJC - 3. deň

Na priložených linkoch nájdete zápasy 3. dňa Memoriálu Jána Cellera.

Mercedes  Mesto Trenčín  Bassta  SunBus  Biohem  lizard  GreenWay  Qex  Antes  Lucka  Transdev  TSK  tss group  Kúpele Trenčianske Teplice  Yellow Point  Aesko kantína Spicybrown  Origos  Matador