Aktuality - archiv 16.5.2010

AS Trenčín pozýva mladých futbalistov do športových tried

Výber sa uskutoční v pondelok 24. mája sa o 17.00 h.

Eduard Pagáč patrí do kategórie mladej generácie trénerov. Za necelé dva roky v AS Trenčín za sebou zanechal výraznú stopu. V súčasnosti je trénerom ligového výberu starších žiakov a zároveň vedúcim športových tried. Koncom mája sa uskutoční výberové konanie mladých futbalistov do výberových tried. V tejto súvislosti sme oduševnenému trénerovi položili niekoľko otázok.

V AS Trenčín ste druhý rok. Ako by ste zhodnotili vaše doterajšie pôsobenie v klube?

Začínal som pri výbere U16. Zároveň som učil na ZŠ Na Dolinách. Po prvom roku som sa stal vedúcim športových tried a trénujem kategóriu U15, čo je ligový tím starších žiakov. Z funkcie vedúceho športových tried mi vyplýva, spolu s koordinátorom a manažérom mládeže, zastrešiť žiacke družstvá od výberu dvanásťročných až po pätnásťročných.

Blíži sa výber do športových tried. Kedy a kde sa uskutoční?

Termín výberu do športových tried, a tým aj do klubu AS Trenčín, sa uskutoční 24. mája 2010 o 17.00 h na hlavnej ploche Mestského futbalového štadióna na Sihoti.

Pre ktoré vekové kategórie je výber určený?

Radi uvítame všetkých chlapcov vo veku do 15 rokov. Výber je však smerovaný predovšetkým na súčasných štvrtákov, budúcoročných piatakov. Uvedená veková hranica ale nie je zaväzujúca. Dvere budú mať otvorené starší aj mladší záujemcovia o futbal. Bol by som skutočne veľmi rád, keby naše pozvanie prijali nielen mladí Trenčania, ale aj obyvatelia okolitých obcí. Stačí ak prídu v športovom oblečení, obuvi a prinesú si loptu. Tá samozrejme nie je podmienkou.

Skúste prípadným záujemcom priblížiť fungovanie v športových triedach.

V škole Na Dolinách máme športové triedy od šiesty po deviaty ročník. Piataci majú svoju triedu na Juhu. Tu by sme chceli v športovej príprave pokračovať aj v nasledujúcich rokoch. Škola ponúka na futbalový rast vynikajúce podmienky. Nezaplatiteľnou pomocou pre návštevníkov športových tried je školský autobus. Ten deti každé ráno vozí do školy. Chlapcov zbiera prakticky po celom Trenčíne. Autobus využívajú žiaci aj pri presunoch na popoludňajší tréning. Podľa potreby ich zo školy zavezie na Sihoť alebo na štadión Ozety. Za zmienku stojí fakt, že súčasťou školského areálu na Juhu je umelá trávnatá plocha, plaváreň či dve telocvične. Veľmi dôležitou súčasťou športovej prípravy sú aj pravidelné zimné sústredenia v Uherskom Hradišti.

Aký význam majú športové triedy v štruktúre klubu?

Športové triedy sú z pohľadu klubu kľúčové. Filozofia AS Trenčín je totiž nastavená tak, že do seniorského mužstva putuje každoročne minimálne päť – šesť futbalistov z vlastnej liahne. Mládenci z mládežníckych tímov AS tak majú väčšiu príležitosť dostať sa do prvého výberu, ako v niektorých iných kluboch, ktorých funkcionári volia cestu nákupu hotových hráčov.

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie som pripravený odpovedať na všetky otázke na čísle 0903 565 458.

Autor: ep
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa