Aktuality - archiv 8.5.2010

Trenčania víťazmi Breukelen Cupu!!!

AS Trenčín zdolal vo finále Vitesse Arnhem.

Vo finále Breukelen Cupu, kvalitne obsadeného turnaja do 21 rokov nastúpili proti sebe AS Trenčín a Vitesse Arnhem. Na oboch tímoch bolo badať únavu z predchádzajúcich štyroch náročných duelov. S úbytkom energie sa vyrovnali lepšie Trenčania. Finálového rivala zdolali presvedčivo 4:1.

Už v 3. min skúšal šťastie Kleščík. Jeho ďalekonosný projektil z 30 metrov bránu minul. V 5. min odpovedal tím, v ktorom v minulosti pôsobil Marián Zeman, Rožník si ale s priamym kopom poradil. V 10. min centroval do nebezpečného územia Štefánik, defenzíva Arnhemu loptu vytlačila pred pokutové územie, kde zastrihal nohami Hlohovský. Efektné nožničky brankár kryl. V 12. min vyslal kolmý pas za obranu Štefánik, pri lopte sa ocitol Adi, ktorý príležitosť premenil na prvý gól – 1:0. Už o minútu neskôr pálil jeden z útočníkov Vitesse, spoľahlivý brankár AS strelu z 20 metrov bez problémov ratoval. Po štvrťhodine hry vyslal Salinas ďalšiu z perfektných prihrávok za obranu. Štefánik ju využil a zvýšil na 2:0. Mladučký záložník AS sa zapísal do listiny strelcov aj v 22. min. Po rýchlej kombinácii v strede poľa, na ktorej začiatku bol Báez, unikal sám na brankára a svoj brejk premenil – 3:0.

Trenčania boli aktívni aj po zmene strán. Parádnu akciu založil v 28. min Depetris, k jeho prihrávke sa dostal Salinas, mazáckym spôsobom sa pokúsil o lob, brankár holandského tímu loptu s náramnou námahou do siete nepustil. Kuriózna situácia nastala po polhodine zápasu. Center do pokutového územia AS našiel hlavu Kleščíka. Stopér AS prudkou hlavičkou prekonal prekvapeného spoluhráča v bráne. Ani tento vlastenec ale trenčiansku púť za víťazstvom nezastavil. V 38. min išiel, po Depetrisovej prihrávke, do samostatného sóla cez polovicu ihriska Holúbek, trafil však iba nohy gólmana Holanďanov. O 60 sekúnd neskôr mal prácu aj Rožník, s nepríjemnou strelou si bez väčších ťažkostí poradil. V záverečnej desaťminútovke turnaja zaujali ešte dve juhoamerické akcie. Najskôr unikol po ľavej strane Salinas. Nacentroval do pokutového územia, kde našiel Depetrisa. Argentínčan pohotovou koncovkou pridal štvrtý zásah AS. O tri minúty neskôr sa situácia takmer zopakovala. Po Salinasovej prihrávke sa dostal do tutovky Depetris, obišiel aj brankára, jeho pokus však jeden z navrátivších sa obrancov v poslednej chvíli odvrátil na roh.

Trenčania zanechali v Holandsku vynikajúci dojem. Turnaj prešli bez jedinej prehry. V ťažkých zápasoch s obhajcom prvenstva Spartou Rotterdam a Ajaxom Amsterdam vydolovali remízy, hoci ešte pár minút pred koncom prehrávali o dva góly. V ostatných dueloch brali iba víťazstvá. Výprava AS by sa mala vrátiť na Slovensko v pondelok v predpoludňajších hodinách.

FINÁLE:
AS Trenčín – Vitesse Arnhem 4:1 (3:0)
Góly: 12. Adi, 15. a 22. Štefánik, 41. Depetris – 30. Kleščík (vl.)

AS: Rožník – Godál, Kleščík, Peciar, Valla – Hlohovský (46. Morong), Báez, Štefánik (32. Holúbek), Salinas (46. Marušinec) – Depetris, Adi (42. Malec)

SEMIFINÁLE
Ajax Amsterdam – AS Trenčín 2:2, na pok. kopy 0:2
Góly AS: 46. Čögley, 48. Adi
Premenené jedenástky: Peciar, Malec

ZÁPASY V SKUPINE:
AZ Alkmaar – AS Trenčín 0:1 (0:1)
Gól 34. Depetris

Sparta Rotterdam – AS Trenčín 3:3 (0:1)
Góly AS: 17. a 46. Salinas, 50. Depetris

FC Utrecht – AS Trenčín 0:1 (0:0)
Gól: 35. Depetris

Autor: db, ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa