Aktuality - archiv 22.4.2010

V šatni staršieho dorastu sa o titule nerozpráva

Radúz Dorňák: „Na tabuľku sa nepozeráme. Ideme od zápasu k zápasu s cieľom podať v každom zo súbojov kvalitný výkon a bodovať.“

Pokiaľ prvý tím AS Trenčín stráca v boji o postup do najvyššej súťaže takmer neprekonateľných osem bodov, starší dorastenci pod vedením Radúza Dorňáka sú stále jedným z horúcich kandidátov na zisk majstrovskej trofeje. Po utorňajšom víťazstve na ihrisku banskobystrického MFK majú na prvej priečke štvorbodový odstupom pred druhými Košicami a náskokom šiestich bodov pred treťou Trnavou.

„Na tabuľku sa nepozeráme. Ideme od zápasu k zápasu s cieľom podať v každom zo súbojov kvalitný výkon a bodovať,“ povedal skúsený mládežnícky tréner šesť zápasov pred vyvrcholením súťaže a dopĺňa: „V šatni sme dokonca prestali o titule celkom hovoriť. Sústreďujeme sa vždy iba na najbližšieho súpera.“

Hoci u devätnásťročných hráčoch sa už dostáva do popredia aj tlak na výsledky, konečné umiestnenie nie je až tak dôležité. „Naša práca sa nemeria podľa počtu získaných majstrovských titulov, ale množstva vychovaných hráčov pre potreby prvého mužstva a seniorského futbalu vôbec.“ Pravdou však zostáva, že v tomto prípade ide často o spojené nádoby.

Trenčianska „devätnástka“ bola už po jesennej časti sezóny jedným z hlavných kandidátov na boj o majstra. Zimná prestávka však narobila poriadny prievan v kabíne, keď tím opustili prakticky všetky jeho osobnosti. „Dnes nemáme lídrov, ktorí by to potiahli. Spoliehať sa môžeme iba na tímový prejav a aj z tohto dôvodu sme museli celkom prebudovať herný prejav mužstva. Hráči dostávajúci príležitosť sa šance zatiaľ nechopili. Akoby sa naučili, že to potiahol vždy niekto iný,“ komentoval R. Dorňák, ktorý napriek svojim slová vidí v súčasnom kádri staršieho dorastu hráčov majúcich pred sebou svetlú budúcnosť.

Aktuálne prvý tím najvyššej dorasteneckej súťaže opustili prakticky všetci jeho strelci, keď z mužstva „odišli“ približne tri štvrtiny gólov. Tomáš Malec sa po odchode Davida Depetrisa chytá svojej šance v prvom tíme. Rovnako tak aj mozog hry Samuel Štefánik. Do Senice odišiel hľadať šťastie Ivan Hladík. S mužstvom sa rozlúčil aj Marek Daňovský. Zdravotné problémy má Patrik Mišák a na rozhraní prvého tímu a dorastu sa pohybuje Jakub Holúbek.

Konečným úspechom pre trenčiansky dorast bude každé umiestnenie v elitnej trojke. „Pozreli sme si vyžrebovanie našich najväčších konkurentov a je o niečo priaznivejšie. Pod tlakom s cieľom bojovať o titul by mali byť z tohto dôvodu práve Košice a Trnava,“ komentoval kormidelník Dorňák. AS odohrá tri zo zostávajúcich šiestich stretnutí doma. Najbližšie privíta trinástu Žilinu. Potom sa na Sihoti predstaví aktuálne deviata Dukla Banská Bystrica a v predposlednom kole štvrtá Senica stále bojujúca o medailové priečky. Devätnástka pocestuje za súpermi do Ružomberka (7.), Podbrezovej (11.) a v poslednom kole zavíta na ihrisko silného Stropkova (5.).

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa