Aktuality - archiv 4.4.2010

Samuel Štefánik prvýkrát v základnej zostave

Mladíkov rozlet zastavilo zranenie.

Veľkonočný zápas Trenčín – Púchov priniesol zaujímavý futbal. Pred dobrou diváckou kulisou si vytvorili oba tímy zaujímavé príležitosti. Väčšia aktivita bola na kopačkách domácich. Pred stretnutím museli tréneri AS už po niekoľkýkrát hľadať nový variant základnej zostavy, keďže pre tresty či zranenia chýbalo viacero stabilných pilierov mužstva. Do vyvolenej jedenástky sa tak dostal aj Samuel Štefánik.

Mladučký stredopoliar si zápas s Púchovom doslova užíval. Nečudo, bola to jeho prvoligová premiéra v základnej zostave. Už v úvode ju mohol okoreniť gólom. „Strieľal som spoza obrancu. Neviem, či to brankár videl, alebo či sa tam hodil iba náhodou. V každom prípade mi to vyškriabal na roh,“ opísal okamih z 5. min autor dosiaľ jedného prvoligového gólu. Ten zaznamenal počas šesťgólovej kanonády Trenčína proti ružomberskej rezerve.

Proti Púchovu klopal na dvere strelcov aj v 15. min po spolupráci Straku s Kubíkom. Ani svoju druhú sľubnú príležitosť však nevyužil. Tretia, žiaľ, neprišla. V 40. min, s bolestivým výrazom v tvári, odkrýval z ihriska. Vedel, že je zle a že v zápase dohral. Na jeho miesto vybehol Mazán. „Moje predčasné odstúpenie ma mrzí. Darilo sa mi. Zranil som sa pri jednom z našich centrov do šestnástky. Nabiehal som si na loptu, po ktorej išiel aj ich brankár. Dostal som od neho koňara. Hoci som nemohol pokračovať v hre ďalej, dúfam, že to nebude vážne zranenie,“ dodal s nádejou v hlase talentovaný futbalista.

„Škoda Samovho zranenia. Cítil som, že to mohol byť jeho zápas,“ vystrúhal mladíkovi pochvalu Adrián Guľa na pozápasovej tlačovke a zaželal mu skoré uzdravenie. Samozrejme, k trénerovi AS sa pripája aj redakcia klubového webu.

Autor: ms, foto: martin blažek
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa