Aktuality - archiv 30.9.2007

Lesák v kľúčovom momente nefauloval

Michal Lesák: „Proti Ružomberku, Nitre a Košiciam sme dokázali uhrať bezgólové polčasy a na tom treba stavať.“

Skúsený český stredopoliar Michal Lesák bol priamo zainteresovaný v rozhodujúcom momente sobotňajšieho ligového zápasu proti FC Nitra (0:2). Po jeho faule na jedného z prenikajúcich hráčov sa k lopte postavil Ján Štajer a s prispením trenčianskeho múru otvoril skóre stretnutia.

„Loptu som sa snažil získať kĺzačkou, ale súperovho hráča som napokon nedočiahol. On však zakopol o svoju nohu a spadol. Nasledovala žltá kartu a čo je horšie, dostali sme prakticky rozhodujúci gól,“ vrátil sa k momentu z 58. min tridsaťdvaročný rodák z Kutnej Hory.

Lesák vystužil mužstvo Roba McDonalda približne pred mesiacom. Po necelých piatich týždňoch môže povedať, že cíti progres mladého mužstva. Príkladom je aj zápas pod Zoborom. Domáci favorit sa na víťazstvo natrápil. „Možno mali loptu viac vo svojej moci, ale hrali pred vlastnými fanúšikmi, sú na špici tabuľky a v hernej pohode. Do ničoho nebezpečného sme ich však nepustili. Chytili sa až vďaka šťastnému teču. Nitra hrala opatrný futbal, nič svetoborného. Je však pravdou, že majú vo svojom strede kvalitné individuality a tie nás napokon dokázali potrestať,“ povedal Lesák, ktorý napriek nule z ihrísk súperov verí v skorý obrat: „Výsledky z Košíc a Nitry nezodpovedajú predvedenej hre a pomeru síl na trávniku. Myslím si, že aj vonku sme nebezpeční. Vytvárame si šance, ale potrebujeme skórovať. Najdôležitejšie je dať gól ako prví. Obraty v zápasoch sú našou slabinou.“

Bývalý hráč Hradca Králové, Bohemiansu Praha, Baníka Ostrava a Marily Příbram si nemyslí, že mužstvo nedokáže „ustáť“ zápasy na ihriskách súperov vďaka nízkemu vekovému priemeru. „Skôr ide o menší komplex. Vonku sme doposiaľ inkasovali až priveľa gólov a akonáhle prehrávame, začneme sa strachovať. Navyše prestávame hrať kompaktne a v snahe o vyrovnanie dostávame ďalšie údery,“ domnieva sa Lesák.

„Stále cítim rezervy v sebe aj vo výkonoch tímu. Ak dáme prvý gól, každý dokáže hrať nad svoje možnosti. Ak inkasujeme, dostávame sa do kŕča. Proti Ružomberku, Nitre a Košiciam sme uhrali bezgólové polčasy a na tom treba stavať,“ dodal na záver skúsený defenzívny stredopoliar.

Autor: MG
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa