Aktuality - archiv 25.2.2010

Veľké šachové partie v kabíne AS Trenčín

Najväčšími odborníkmi Čögley a Ševela, potenciálnym vyzývateľom Knapp.

Pred niekoľkými týždňami začali hráči AS využívať oddychovú miestnosť v hoteli na Ostrove. Futbalisti v nej trávia predovšetkým čas medzi tréningami. Počas relaxu sa im ponúkajú rôzne formy relaxu. Najsilnejšiu skupinu tvoria hráči playstation a kartári. V tíme sú však aj šachisti. Veľké partie sa odohrávajú predovšetkým medzi Petrom Čögleyom a Martinom Ševelom.

Myšlienka o šachových partiách sa zrodila pri horúcom vývare. „Pri jednom z obedov Peter vyzvedal, či vieme hrať šach. Táto myšlienka ma okamžite zaujala. Nepatrím medzi kartárov. Nič mi nehovorí ani plejko. Povedal som si, že okná medzi tréningami by sme mohli využívať pri šachovnici,“ opísal začiatok dramatických súbojov Martin Ševela. „Nie je na škodu občas si pretrénovať mozgové závity. Šachové hodiny síce nemáme, ale myslím si, že partie majú zatiaľ veľmi solídnu úroveň,“ pokračoval skúsený obranca.

„Šach som hrával už ako dieťa. Som rád, že som si po čase našiel súpera. So Ševom je to super. Raz vyhrá on, inokedy ja,“ vyznal sa zo svojho vzťahu ku hre kráľov mladší z dvojice. „Jasné, že navrch mávam väčšinou ja, veď na vzájomné zápasy vyhrávam 3:1,“ kontroval kapitán tímu. Pri analýze svojej jedinej prehry ale súpera športovo pochválil: „Čegyho som si nahnal do rohu. Zdalo sa, že nemá šancu. Potom ale, neviem odkiaľ, vytiahol geniálny ťah a dal mi mat.“

Okolo dvojice šachistov sa najčastejšie motá Lubor Knapp. „Patrí medzi najvážnejších vyzývateľov,“ konštatuje Ševela. Čögley pohotovo s úsmevom na tvári dodáva: „Súbojov s Lubom sa neobávam. On toho vždy viac narozpráva ako urobí.“ Obaja hráči ale vyžadujú pri ľútych bojoch absolútne súkromie. „Kibicovať so do toho nenecháme. Na hru potrebujeme maximálny pokoj,“ uviedol zatiaľ úspešnejší hráč.

O šachových schopnostiach oboch futbalistov nepochybujeme. Skúsili sme si však overiť ich teoretické znalosti. Kým 21 ročný pravák si na meno žiadneho slávneho šachistu nespomenul, 34 ročný stopér reagoval okamžite. „Veľmi dobre si pamätám na šachové maratóny medzi Anatolijom Karpovom a Garrim Kasparovom. Po nich nastúpil nejaký Ind, ale na jeho meno si nespomínam,“ hľadal Martin Ševela v pamäti meno veľmajstra Viswanathana Ananda.

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa