ASTV 16.10.2020

Roguljič | Verím, že začneme písať nový príbeh

Po reprezentačnej prestávke čaká náš tím ďalšie dôležité ligové stretnutie. V 10. kole najvyššej futbalovej súťaže vyzveme v našom domácom prostredí v Žiline posledné mužstvo tabuľky FK Pohronie. Zápas je naplánovaný na 17.00 h a z pozície hlavného arbitra ho povedie Adam Somoláni.

Ante Roguljič pred zápasom 10. kola Fortuna ligy proti FK Pohronie


V tíme zo Žiarskej kotliny nastali počas posledných týždňov turbulentné zmeny. Pohronie pritom do nového ligového ročníka vstúpilo celkom sympaticky, keď v prvých piatich kolách získalo šesť bodov. Získalo dokonca cenný skalp Žiliny. Odvtedy si však pripísalo iba jeden bod a prepadlo sa až na posledné miesto tabuľky.

Pre neuspokojivé výkony sa na ukončení spolupráce s klubom dohodol športový riaditeľ Miroslav Filipko a odvolaný bol aj hlavný tréner Mikuláš Radványi. Na jeho stoličku zasadol 38-ročný český kormidelník Jan Kameník. Mužstvo opustila aj dvojica hráčov – kapitán Lukáš Pellegrini a obranca Patrik Abrahám.

Naše mužstvo však momentálne nie je v oveľa lepšej situácií. Od sobotňajšieho súpera zo Žiaru nad Hronom nás delí iba lepšie skóre. Pokiaľ sa chceme odlepiť z ligového dna, musia hráči pod vedením trénera Stijna Vrevena nevyhnutne zvíťaziť. Rozdiely v tabuľke sú stále veľmi malé, na siedmy Ružomberok strácame iba tri body.

Proti Pohroniu sme odohrali v minulej sezóne historicky prvé tri stretnutia v najvyššej súťaži. V základnej časti sa zrodila naša výhra vonku 4:0, v domácom prostredí sme padli po výsledku 0:1. V prvom kole nadstavby sme opäť zvíťazili 4:0.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 31. kolo, 11.5.2024
AS Trenčín - MFK Dukla Banská Bystrica
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 8.5.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC ViOn Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC ViOn Zlaté Moravce...

ASTV 6.5.2024

Akadémia | Nábor potvrdil opätovný nárast záujmu o futbal

Záujem o nábor dievčat a chlapcov do prípraviek AS Trenčín opäť rastie. Tento rok...

Fotogalérie 5.5.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Zemplín Michalovce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu nadstavby Niké ligy proti MFK Zemplín...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa