Aktuality - archiv 22.1.2010

V príprave ďalšia prehra s účastníkom Corgoň ligy

FC Nitra – AS Trenčín 2:0 (1:0).

Po štvrťfinálovej rozlúčke v Tipsport lige pokračujú futbalisti AS v pôvodne naplánovanom itinerári prípravných duelov. V sobotné mrazivé popoludnie si zmerali sily s corgoňligovou Nitrou. Tím spod Zobora vedie v Trenčíne dobre známe duo Galád - Vrabec. V obrane štvrtého mužstva ligovej tabuľky pôsobí aj Kaspřák.

V úvode stretnutia sa obe mužstvá oťukávali. Medzišestnástkovú zákopovú vojnu ukončila naivná Bizubova malá domov, ktorú vystihol skúsený ofenzívny matador Rák a pohodlne otvoril skóre. O tri minúty neskôr sa napriahol Kóňa, Volešák jeho jedovatý pokus s námahou vyrazil. Trenčania rozohrávali v prvom polčase viacero štandardných situácií. V 21. min centroval Horváth do pokutového územia, Peciar usmernil hlavou loptu nad. Ďalšiu štandardku posadil dvorný rozohrávač AS na Ševelovu hlavu, ale ani kapitán bránu netrafil. Obdobná situácia sa zrodila v 31. min, center bývalého hráča Interu či Petržalky namieril Ševela, tentoraz nohou, opäť mimo. V drese Nitry ukázal svoje ofenzívne chúťky Kaspřák. Popri čiare sa vydal na únik, nacentroval Leškovi, ten ale mieril vedľa. V závere polčasu načasoval Báez kolmicu Depetrisovi, argentínska kooperácia ale gól nepriniesla.

Po prestávke nastalo v oboch tímoch hromadné striedanie. Už v 47. min sa zastreľoval Salinas, jeden z nových mužov Guľu. Jeho pokus ale tri žrde minul. Od tohto okamihu získavali domáci čoraz výraznejšiu prevahu. Pozoruhodný výkon podal najmä striedajúci Mikuš. Bol pri všetkom dôležitom, čo sa po zmene strán na ihrisku udialo. V 51. min sa uvoľnil cez Oleja, Volešák následnú strelu s veľkými ťažkosťami nohami vyrazil. Ten istý hráč v 59. min v dobrom postavení bránu prestrelil. V 62. min stratil Knapp loptu, zmocnil sa jej Bališ, ale jeho strelu čoraz zaneprázdnenejší Volešák kryl. V 69. min vsietil Mikuš po individuálnej akcii druhý gól Nitry. V nasledujúcich okamihoch sa snažil dvakrát odpovedať Gergel – v prvom prípade vyrazil brankár jeho strelu na roh, druhý pokus namieril iba do bočnej siete. V 75. min sa opäť predviedol Mikuš. Hráčov AS si rozostaval ako slalomové bránky a preštrikoval sa až k strele. Trafil však iba žrď. V 78. min sa rútil na Volešáka Bališ, brankárska jednotka AS ale komplikovanú situáciu zvládla. V 81. min pálil z hranice pokutového územia Mikuš, Volešák sa prekonať nedal. Záver zápasu priniesol príležitosť aj Trenčanom. Godál si mohol vybrať či zakončí sám, alebo či ponúkne prihrávku voľnému Holúbkovi. Pravý bek AS zvolil prvú alternatívu, jeho pokus však brankár vytlačil na roh.

FC Nitra – AS Trenčín 2:0 (1:0)

Góly: 17. Rák, 69. Mikuš

Domáci: Chudý – Kaspřák, Kolmokov, Tóth, Leška – Bosorád, Kóňa, Kráľ, Glenda – Valenta, Rák, striedali: Kopecký (br.), Sailer, Bališ, Mikuš, Šimonek, Kotora, Bratský, Jakubiak

Hostia: Volešák – Bizub (37. Godál), Ševela (46. Olej), Peciar, Kleščík – Gergel (80. Mišák), Báez (46. Knapp), Horváth (46. Štefánik), Mazán (65. Holúbek) – Depetris (46. Kubík), Adi (46. Salinas)

Autor: db, ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa