Aktuality - archiv 13.1.2010

Strelecky aktívny Trenčín zatiaľ bez straty bodu

Tréneri ponúkajú priestor širokému kádru AS.

Po dvoch kolách Tipsport ligy je Trenčín spolu so Žilinou a Jabloncom strelecky najaktívnejším mužstvom súťaže. Tréneri AS sa snažia v prípravnom období vyskúšať všetkých hráčov z kádra. Aj preto nastúpili v oboch doterajších zápasoch úplne odlišné zostavy. Z tohto dôvodu sa na menoslove strelcov deviatich trenčianskych gólov objavuje až sedem mien (Adi 2, Salinas 2, Olej, Kubík, Depetris, Bizub, Hlohovský).

V prvom zápase chýbali na zápasovej súpiske napríklad Ševela, Gergel či Peciar. Stretnutie proti Jihlave sledovali iba v civile Mazán, Volešák a Horváth. „Šancu chceme ponúknuť všetkým. Aj preto sme pristúpili k niektorým zásadným zmenám. Rovnako sme využili všetky možnosti na striedanie. Myslím si, že partia hrajúca proti Petržalke hodila stredajšej skupine rukavicu. Chlapci výzvu pochopili a mnohí podali tiež veľmi solídny výkon. Na dvere základnej zostavy klope čoraz viac hráčov,“ hrialo po zápase trénera Adriána Guľu.

Napriek vysokej výhre videl na hre svojich zverencov aj nedostatky. „Tešia ma strelené góly, ale bol to úplne odlišný zápas ako proti Petržalke. Na rozdiel od prvého duelu sa nám v niektorých veciach až tak nedarilo. Som rád, že máme DVD záznam. Viaceré veci si musíme s chalanmi vysvetliť,“ pokračoval s vážnejším výrazom v tvári šéf lavičky. Jedným z najbadateľnejších mínusov sú inkasované góly v posledných desaťminútovkách zápasov. Trenčania inkasovali s Petržalkou v 81. a 86. min, s Jihlavou zas v 85. min. „Na tomto nedostatku budeme musieť zapracovať. Pod vplyvom pozitívneho vývoja skóre zrejme došlo k chvíľkovej nekoncentrovanosti. Je to škoda. Malo to byť úplne naopak. Chlapci vysoko vyhrávali, mohli si dovoliť viac. Psychicky mali byť hore. Mali držať loptu vo svojej moci, súperovi ju nemali vôbec požičať. A už vôbec ho nemali pustiť do blízkosti našej brány. Zatiaľ riešime tieto situácie zbrklo, ale máme pred sebou dostatočný priestor, aby sme sa naučili zvládať aj takéto veci,“ nenechal sa ukolísať výraznými výhrami tréner AS.

Cirkulácia zostavy sa dotýka aj postu brankára. Volešák mal v stredu voľno. Do brány sa postavil Dalibor Rožník, chrbát mu kryl mladý Erik Feriančík. „Proti Petržalke chytal Miloš, s Jihlavou ja. V sobotu so Senicou by sme mali chytať po polčase. Potom by sme sa mali striedať po každom zápase,“ prezradil internú dohodu medzi brankármi a trénermi Rožník. Futbalisti Jihlavy jeho schopnosti príliš nepreverili. „Na začiatku na nás vybehli. Myslel som si, že budem mať viac roboty. Potom ich aktivita ustala. V prvom polčase tam bola hádam jedna nepríjemná strela, nejaké veci som riešil aj po zmene strán. V hluchých momentoch mi ale zima nebola. Behaním a krúžením rúk som sa udržiaval v prevádzkovej teplote,“ usmieval sa stále mladý gólman.

Po prekonaní zranenia sa do zostavy zapojil Tomáš Peciar. „Po dlhšej pauze sa mi hralo veľmi dobre. Zdravotné problémy sú našťastie minulosťou. Na jednej strane hral vedľa mňa Maťo Ševela, na opačnej Peter Kleščík. S oboma sa mi hrá veľmi dobre,“ vzdal kompliment spoluhráčom vysoký stredný obranca.

Jeho partner v stopérskej dvojici využil svoje bohaté futbalové skúsenosti a v jednej kritickej chvíli zachránil rysujúci sa gól. „Súper kopal štandardku. Ešte pred ňou som sa Dalibora opýtal, či nechce, aby som mu strážil žrď skrytú za múrom. Keď rozhodca zapískal, stiahol som sa dozadu. V prípade nutnosti som bol pripravený loptu odhlavičkovať. Lopta síce mierila k nášmu brankárovi, ale v múre ju niekto tečoval. Bol to nepríjemný moment. Lopta šla do môjho protipohybu. S veľkými problémami sa mi ju podarilo špičkou zasiahnuť. Následne sa dotkla žrde. Za ten krátky čas sme sa už ale zorientovali a hroziace nebezpečenstvo sme odvrátili,“ opísal kurióznu situáciu Martin Ševela.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa