Aktuality - archiv 8.1.2010

Na úvod prípravy hladká výhra s Petržalkou

Artmedia Petržalka – AS Trenčín 2:5 (0:2).

Trenčania vstúpili do zápasového seriálu prípravného obdobia vo veľkom štýle. V prvom kole prestížneho turnaja Tipsport liga zdolali po dobrom výkone Petržalku 5:2 (2:0). Tím Adriána Guľu bol počas celého stretnutia aktívnejší a dominantnejší. Na súpiske AS chýbali zranení Peciar a Gergel, po operácií pruhu nebol ešte úplne fit ani Čögley. Naopak, príležitosť dostali mladíci z dorastu a Olej s Marušincom, ktorí pôsobili na jeseň v nižších súťažiach na hosťovaniach. Druhý zápas Tipsport ligy odohrá Trenčín v stredu o 13.00 h.

Trenčania boli od úvodného hvizdu lepším tímom. Už v 2. min sa po rohu zastreľoval Depetris, mieril však mimo. V 15. min vyslal Hlohovský perfektnú loptu Depetrisovi, Argentínčanovi ale lopta v poslednom okamihu odskočila. Do tretice Depetris - v 20. min ho našiel na hranici pokutového územia Horváth. Strelu obávaného forvarda brankár Petržalky vyrazil, následná Horváthova dorážka smerovala vedľa. O chvíľu neskôr pálil z 20 m Hlohovský, Jenčo podarený pokus s problémami vyškriabal nad bránu. Z následného rohu Hlohovský našiel Olejovu hlavu a po presnej a dôraznej hlavičke vyhrávali Trenčania 1:0. Pozoruhodný výkon podal Štefánik. V 32. min vysunul Kubíka, odchovanec Prievidze ale poslal technickú strelu vedľa. O minútu neskôr rozohrávali Trenčania štandardku z vnútra šestnástky. Horváth nabil Hlohovskému, jeho sľubný pokus sa však iba obtrel o konštrukciu brány. V 35. min si vybral svoju slabšiu chvíľku obranca Bratislavčanov Nachtman. Jeho nepodarenú malú domov vystihol Kubík, nasadil kľučku brankárovi a pohodlne do prázdnej brány zvýšil na 2:0. V 38. min zdvihli varovný prst aj corgoňligisti. Po spolupráci Marošiho s Makovcom mal Volešák plné ruky práce, v ťažkej skúške obstál na výbornú. V 41. min ohrozil Chlebo z uhla brankára AS, ten bol pripravený. Z protiútoku našiel Mazán pätičkou Štefánika, jeho strelecký pokus z hranice veľkého vápna o centimetre minul cieľ.

Po zmene strán sa do hry zapojili všetky hviezdy Artmedie. Ale ani príchody Guédého, Šedivého, Fodreka, Majtána a Hodeka nevýrazný bratislavský tím nespasili. Naopak. Väčšia aktivita bola stále na kopačkách hráčov v červeno–bielych dresoch. V 50. min naservíroval Mazán spätnou prihrávkou loptu Salinasovi. Mladý Paraguajčan pridal ľavačkou tretí gól AS – 3:0. O desať minút neskôr preukázal agresivitu v pokutovom území Adi, jeho dve príležitosti ale góly nepriniesli. V 65. min skúšal po rohu Volešákovu pozornosť Mitrovič, brankár kryl. V 67. min Mazán vysunul Salinasa, ten efektným padáčikom prehodil Jenča a zvýšil na 4:0. V 69. min pálil z osemnástich metrov Štefánik, kvalitná strela šla tesne mimo. V 78. min vysunul nesmierne aktívny mladučký záložník Mazána, ten z jednej našiel Adiho a po jeho koncovke vyhrával Trenčín už 5:0. Petržalčania sa dočkali gólovej radosti až v záverečnej desaťminútovke. V 81. min odpískal rozhodca veľmi prísnu jedenástku pre Petržalčanov. Fodrek z nej nedal Volešákovi šancu. V 86. min stratil Valla ľahkú loptu, následný center do pokutového územia umiestnil do siete Hodek. V závere zápasu sa dostali oba tímy do náznakov šancí, ale ďalšie góly už nepadli.

Artmedia Petržalka – AS Trenčín 2:5 (0:2)

Góly: 26. Olej, 35. Kubík, 50. a 67. Salinas, 78. Adi - 81. Fodrek (11 m), 86. Hodek

Domáci: Jenčo – Klenovský, Mitrovič, Nachtman, Stranianek – Dos Santos, Hílek, Maroši, Ďurica – Machovec, Chlebo - striedali: striedali: Guédé, Fieber, Majtán, Šedivý, Fodrek, Hodek

Hostia: Volešák – Bizub, Godál, Kleščík, Olej (67. Valla) – Hlohovský (72. Holúbek), Horváth (46. Knapp), Štefánik (78. Marušinec), Mazán – Depetris (46. Salinas), Kubík (46. Adi)

Rozhodovali: Trutz - Somoláni, Bóllo

Divákov: 80

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa