Aktuality - archiv 26.11.2009

Domáca premiéra trénera AS proti tímu, ktorý dôverne pozná

Adrián Guľa: "Okrem nasadenia na 100% budem od mojich hráčov vyžadovať ešte niečo navyše.“

Príprava Trenčanov na víkendový duel s Prievidzou vrcholí. Nový šéf realizačného tímu Adrián Guľa sa počas týždňa zameral aj na podrobnú videoanalýzu súpera. Zistenými poznatkami následne oboznámil kabínu.

„Napriek nelichotivej finančnej situácii sa na sobotný zápas pripravujú odhodlane,“ rozhovoril sa tréner AS dodávajúc. „Nacvičujú nové varianty štandardných situácií. Myslím si ale, že vieme, kde sú zraniteľní. Hráčov vedieme k tomu, aby slabiny súpera využili,“ skonštatoval s tajomným výrazom v tvári kouč, ktorý ešte pred piatimi mesiacmi hrával za Prievidzu. „Väčšinu chalanov veľmi dobre poznám. Nebezpeční môžu byť Štefan Pekár a Miro Oršula. Vystupujú síce nenápadne, ale futbalovo sú na tom veľmi dobre. Obaja sú veľkými bojovníkmi. Nevypustia žiaden súboj. V ofenzíve je ďalším z nebezpečných futbalistov vysoký Matúš Pekár. Očakávam, že prídu s prepracovanou defenzívnou taktikou. Okrem obranných povinností sa ale určite budú chcieť ukázať aj smerom dopredu."

Adriánovi Guľovi sa trénerský debut v Rimavskej Sobote vydaril. V sobotu ho čaká premiéra v domácom prostredí. „Súpera rozhodne nesmieme podceniť. Do zápasu musíme vstúpiť minimálne tak aktívne ako sme vstupovali do druhého polčasu v Rimavskej Sobote. Okrem nasadenia na 100% budem od mojich hráčov vyžadovať ešte niečo navyše,“ hlásil niekoľko dní pred zápasom odhodlaný tréner. V príprave na stretnutie vsadil aj na prievidzkú históriu niektorých hráčov AS. „Viem, že k nejakým hecovačkám už prišlo. Dúfam, že to pre nich bude motiváciou navyše. Samozrejme, situáciu musíme mať pod kontrolou, aby u nich nenastal stav premotivovanosti,“ vyjadril sa na adresu Peciara, Kubíka, Mazána a Hlohovského nováčik na slovenskej trénerskej scéne.

Trenčania ťahajú deväťzápasovú sériu bez prehry. Naposledy vyšli naprázdno 19. augusta práve v Prievidzi. „Bol to zvláštny zápas. Hoci sme celkom slušne kontrolovali loptu, smerom dopredu sme boli bez myšlienky. Pre súpera sme neboli vôbec nebezpeční. Už v prvom vzájomnom zápase sme sa utvrdili, že napriek vnútorným klubovým problémom sa hráči FK dokážu na Trenčín vybičovať k dobrému výkonu,“ zdvihol na záver Adrián Guľa varovný prst.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa