Aktuality - archiv 20.11.2009

Po piatich remízach konečne plný bodový zisk

MŠK Rimavská Sobota - AS Trenčín 1:2 (1:0).

Futbalisti AS vybojovali v Rimavskej Sobote tri body, hoci po polčase prehrávali (0:1). Zápas na ťažkom teréne priniesol viacero príležitostí na oboch stranách. Duel na Gemeri bol pre Adriána Guľu premiérou na poste hlavného trénera. Zo základnej zostavy AS z posledných zápasov vypadli Valla a Kubík, ich miesta zaujali Kleščík a Adi. Nie celkom doliečeného Salinasa nahradil Hlohovský.

Hoci mali Trenčania v prvom polčase častejšie loptu na svojich kopačkách, podstatne nebezpečnejší boli domáci. V 19. min napriahol Zvara k strele z 20 metrov, Volešák loptu vyrazil iba pred voľného Husaníka, ktorý ju bez problémov umiestnil do prázdnej brány – 1:0. V 26. min centroval z ľavej strany Kleščík, hlavičkujúci Adi stál v ťažkej pozícii chrbtom k bráne, ktorú minul. Pred bránou AS bolo horúco aj po polhodine hry. Siheľský prihral úplne voľnému Zvarovi, stredopoliar MŠK ale z necelých desiatich metrov mieril nad Volešákovu svätyňu. V 33. min ponúkol jednu zo svojich futbalových lahôdok Hlohovský. Priamym kopom z uhla narobil Kuciakovi starostí vyše hlavy, brankár Gemeranov loptu vyrazil s námahou na roh. V závere polčasu stiahol tréner Guľa nervózne a nekoncentrovane pôsobiaceho Adiho, na jeho miesto vybehol Kubík.

Práve striedajúci hráč sa výrazným spôsobom podpísal pod vyrovnávajúci gól AS. V 50. min neohrozene vnikol do pokutového územia a naservíroval loptu Depetrisovi. Argentínčan ponúknutú šancu rutinérky premenil – 1:1. Po hodine hry hrmelo opäť pred bránou Trenčanov. Po Pisárovom centri zo štandardky sa v skrumáži zorientoval najlepšie Gibala, jeho prudkú hlavičku Volešák bravúrne vyrazil na roh. Podobná situácia sa udiala o dve minúty neskôr na opačnej strane. Hlohovského center namieril tesne nad bránu Godál. Sebavedomý výkon podal Báez. V 66. min vycvičil v strede ihriska Pisára, presnou prihrávkou poslal do brejku Kubíka, no mladý útočník AS vystrelil tesne vedľa spojnice bránky Rimavskej Soboty. Kubík priniesol do ofenzívy AS chýbajúci vietor. V 74. min sa ocitol v zaujímavej situácii. Kuciak vybehol proti nemu von zo šestnástky, Kubíkovi ale kľučka nevyšla a z následnej púte do prázdnej brány nebolo nič. V 75. min strieľal spoza pokutového územia Depetris, jeho projektil Geri odrazil na roh. Rozhodujúci okamih zápasu priniesla 77. min - Hlohovského roh predĺžil Godál na Ševelu číhajúceho pri zadnej žrdi. Kapitán AS loptu doslova pretlačil do brány – 1:2. Záver stretnutia bol z pohľadu AS opäť kritický. Priamy kop Pisára zo 17 metrov v 87. min ale našťastie pre Trenčín iba obtrel konštrukciu brány. Po niekoľkých smolných záveroch sa tak na Trenčín konečne usmiala šťastena, aj keď treba dodať, že najmä za druhopolčasový výkon si futbalisti z Trenčína tri body zaslúžili.

MŠK Rimavská Sobota - AS Trenčín 1:2 (1:0)

Góly: 20. Husaník - 50. Depetris, 76. M. Ševela

Žlté karty: 54. G. Geri, 81. J. Zvara - 17. Godál, 23. Fanendo Adi, 41. Kleščík, 54. F. Kubík, 71. Peciar, 73. M. Ševela

Domáci: Kuciak – Rubint, Geri, Živanovič, Morháč – Janečka, Zvara, Pisár, Siheľský – Líška (53. Gibala), Husaník (73. Durec)

Hostia: Volešák – Godál, Ševela, Peciar, Kleščík – Hlohovský (90. Salinas), Báez, Horváth, Gergel – Depetris (83. Knapp), Adi (43. Kubík)

Rozhodovali: Horváth - Brendza, Košecký

Divákov: 310

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa