Aktuality - archiv 19.10.2009

Trenčania skončili v Slovenskom pohári po krutej prehre

Artmedia Petržalka - AS Trenčín 4:0 (0:0).

Trenčianska pohárová púť sa skončila. Futbalisti AS nastúpili v Senci proti petržalskej Artmedii bez zranených Borisa Godála a Petra Čögleya, pre červenú kartu v uplynulom ligovom kole pauzoval aj Gergel. Corgoňligový tím vyhral jednoznačne 4:0 (0:0), hoci definitívne rozhodol až v záverečnej desaťminútovke.

Prvý polčas priniesol solídny futbal. Postarali sa o to obaja súperi. Už v 8. min sa zastreľoval domáci Majtán, Volešák vyrazil na roh. Na opačnej strane bol aktívny Salinas. V 12. min pretlačil loptu do pokutového územia na Depetrisa, ten ale mieril vedľa. V rušnom stretnutí na seba upozornil v 17. min F. Kiss páliaci z hranice pokutového územia vedľa bránky. V 25. min Trenčania predviedli moderný rýchly prechod do útoku. Po Volešákovom výkope si vymenili loptu Hlohovský s Depetrisom, Argentínčanova koncovka bola však nedôrazná a nepresná. Sedlák odpovedal odvážnym vniknutím do šestnástky, Volešáka ale neprekvapil. V 42. min sa z hranice pokutového územia napriahol Guedé, jeho strela zatriasla brvnom brány AS. V záverečných okamihoch prvého polčasu sa po bežnom kontakte Peciara s Majtánom ozval nečakaný hvizd hlavného rozhodcu Vnuka. Na obrovské prekvapenie sa v jeho ruke zjavila žltá karta pre Peciara a keďže bola pre stopéra AS už druhou, musel sa pobrať predčasne do kabíny. Tento šokujúci verdikt výrazne ovplyvnil vývoj stretnutia a prudko znížil jeho dovtedajšiu kvalitu.

Tréneri AS zareagovali na vylúčenie stredného obrancu nasadením Kleščíka, ktorému uvoľnil miesto Hlohovský. Napriek početnej nevýhode ale futbalisti AS neskladali zbrane a s favorizovaným súperom hrali naďalej vyrovnanú partiu. Nezlomilo ich zranenie jedného z najnebezpečnejších hráčov Salinasa (52. min), ani Majtánov gól neskôr. K sympatickému prejavu AS prispel niekoľkými úspešnými zákrokmi Volešák. V 73. min rozohral Horváth rohový kop, Ševela naservíroval loptu Kubíkovi, ale striedajúci hráč, stojaci proti húštine tiel domácich obrancov, presilu súpera neprestrelil. V záverečnej štvrťhodine zápasu začali obrátky Artmedie narastať. Najskôr na seba dvakrát upozornil Tomčák, z jeho pokusov ale nič nebolo. Presnejšiu koncovku mal v 83. min Burza - krížnou strelou zvýšil náskok Petržalky na 2:0. O tri minúty neskôr pridal tretí zásah corgoňligistu Hodek a skóre uzavrel v 88. min Tomčák. Trenčín podľahol Artmedii vysoko 0:4 a s pohárom sa rozlúčil.

Artmedia Petržalka – AS Trenčín 4:0 (0:0)

Góly: 56. Majtán, 83. Burza, 87. Hodek, 89. M. Tomčák

Žlté karty: 15. P. Fieber ml., 56. Majtán - 31. Peciar, 56. Báez, 59. Depetris

Červené karty: 45. Peciar (Trenčín) po druhej ŽK

Domáci: D. Kiss - M. Moravčík, Šedivý, Staško, Stranianek - F. Kiss, Guéde (76. Čikoš), P. Sedlák, P. Fieber ml. (38. Tomčák) - Majtán (60. Burza), Hodek

Hostia: Volešák – Bizub, Ševela, Peciar, Valla – Mazán, Báez, V. Horváth, Salinas (52. Kubík) – Depetris (78. Adi), Hlohovsky (45. Kleščík)

Rozhodovali: Vnuk - Balko, Rendko

Divákov: 112

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa