Aktuality - archiv 9.10.2009

V remízovom zápase Peciar a Gergel proti svojim

Slovensko "21" - AS Trenčín 1:1 (0:0).

Trenčania si v piatok popoludní zmerali sily so slovenskou dvadsaťjednotkou, pripravujúcou sa na kvalifikačný duel na Cypre. Na ihrisku v Slovenskom Grobe bolo na ihrisku viac ako povolených jedenásť Trenčanov. Roman Gergel a Tomáš Peciar totiž nastúpili vo farbách národného výberu. V drese AS dostali príležitosť, okrem dvojice reprezentantov, brankára Volešáka a zraneného Čögleya, všetci hráči. Do nominácie Vladimíra Koníka sa premiérovo predral aj dorastenec Samuel Štefánik. V súboji proti starším kolegom sa určite nestratil.

V prvom polčase boli dominantnejší Trenčania. Už v 1. min rozohral štandardnú situáciu Salinas, dobre stojaci Ševela na prihrávku nedočiahol. Tím Borisa Kitku odpovedal aj vďaka aktivite Trenčanov – Gergelovu strelu najskôr Rožník vyrazil na roh, po jeho rozohratí skákal na hlavičku Peciar, bránu však minul. V 10. min ponúkol jeden zo svojich svetlých okamihov Bizub. Mladík hrajúci vôbec prvýkrát v živote na poste pravého záložníka pretlačil loptu do dobrej pozície Depetrisovi, Argentínčan ale mieril vedľa brány. Vzápätí na seba opäť upozornil Bizub. Po Horváthovej prihrávke načasoval perfektnú prihrávku Kubíkovi, ten z ťažkého uhla usmernil loptu mimo. Najväčšia tutovka prvého polčasu sa zrodila po štvrťhodine hry. Opať v nej mal prsty Bizub. Plavovlasý futbalista nacentroval loptu do šestnástky, kde zakončoval vo vyloženej šanci Depetris. Jeho strelu Ďurčo zázračne vyrazil, ale iba do miest, kde stál Kubík. Dorážku ďalšieho hrotového hráča AS vykopol z bránkovej čiary navrátivší sa Jarabica. V 35. min rozohrali akciu reprezentantov Pich so Škutkom, následnú Lačného strelu Rožník vytlačil na roh. V dobrej príležitosti sa vyskytol aj Čikoš, z hranice pokutového územia netrafil bránu.

Po zmene strán nastúpili oba tímy výrazne obmenené. Kitkov výber opustil okrem iných aj Gergel. V 73. min sa ale vrátil na ihrisko a stretnutie dohrával na netradičnom poste ľavého obrancu. Debutant v drese s dvojkrížom na prsiach Peciar hral do 78. min. Viaceré zmeny v zostavách prospeli viac reprezentácii. V 53. min sa dostal k odrazenej lopte Sylvestr a z necelých 20 metrov trafil presne – dvadsaťjednotka sa ujala vedenia 1:0. Ako prvý prišiel s odpoveďou Hlohovský, strieľal ale mimo troch žrdí. Po hodine hry sa osmelil aj Štefánik. Ďalší z plejády mladíkov v červeno – bielom drese AS pálil z diaľky vedľa. V 64. min nacentroval do ohňa Knapp, najlepšie sa v husto zaľudnenej päťke zorientoval netradičný zakončovateľ Kleščík a hlavou zaznamenal svoj premiérový gól za AS – 1:1. Reprezentanti sa revanšovali peknou kolmou akciou, Kuzmova koncovka bránu neohrozila. Na opačnej strane centroval Hlohovský, Ševelovu hlavičku brankár Dúbravka kryl. V závere hľadal Bizub centrom Mazána, ten ale tesne na loptu nedosiahol. Zaujímavé stretnutie prinieslo napokon remízový rezultát.

Slovensko "21" - AS Trenčín 1:1 (0:0)

Góly: 53. Sylvestr - 64. Kleščík

Domáci: Ďurčo (46. Dúbravka) - Čikoš (46. Cseh), Jarabica (46. Jánošík), Peciar (78. Jarabica), Hovančík (73. Gergel) - Dobias (46. Baran) - Pich (46. Mak), Šulek (46. Procházka), Gergel (46. Grendel) - Lačný (46. Sylvestr), Škutka (46. Kuzma)

Hostia: Rožník – Godál, Ševela, Kleščík, Valla – Bizub, Báez (46. Knapp), V. Horváth (46. Mazán), Salinas (46. Štefánik) – Depetris (46. Adi), Kubík (46. Hlohovský)

Rozhodovali: Kružliak - Mókoš, Cuninka

Divákov: 200

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa