Aktuality - archiv 30.8.2009

Napriek hetriku stále so sebou nespokojný

Filip Hlohovský: „Stále nedávam tímu to, čo mu môžem odovzdať. Som ale späť na správnej ceste.“

„Tri zásahy potešia, hoci dva som dal z pokutových kopov,“ povedal po stretnutí proti Šali usmiaty autor hetriku Filip Hlohovský. Najmä druhý gól musel fanúšikom pripomenúť nádejného útočníka v niekdajšej forme, ktorá ho dostala aj do reprezentačnej dvadsaťjednotky. Po akcii Roman Gergela si v šestnástke našiel priestor a bez problémov zakončil.

Mladý strelec prežíva jedno z najťažších futbalových období v kariére. Počas uplynulej jari vypadol zo zostavy a trápenie na ihrisku bolo cítiť na každom jeho pohybe. „Bol som presvedčený, že z pokutového kopu uspejem. Penaltám sa v tréningoch venujem dosť často. Veril som si. Ak to nejde z hry, tak aj takýto gól pomôže psychike,“ komentoval dvadsaťjedenročný rodák z Handlovej.

Každému je nad slnko jasnejšie, že Hlohovského potenciál ani zďaleka nekorešponduje s jeho aktuálnou formou. Samotný hráč nie je výnimkou. „Stále nedávam tímu to, čo mu môžem odovzdať. Som ale späť na správnej ceste. Teraz netreba prestať. Musím stále napredovať, aby som bol ešte platnejším hráčom,“ komentovala trenčianska trinástka.

Náročné obdobie mu pomáhali preklenúť takmer všetci, ktorí sa okolo neho pohybujú. „Pomáhali mi chalani v kabíne, rodina a najmä tréneri. Stále opakovali, že vedia, čo sa vo mne skrýva. Verili mi a nechali iba na mne, aby som na sebe pracoval,“ povedal Hlohovský a k víťazstvu nad Šaľou na záver dodal: „Celý tím sa trápil rovnako ako ja. Potrebovali sme sa chytiť. Myslím si, že aj v desiatich sme hrali dobre. Dali sme ešte dva góly a ukázali, že máme svoju silu.“

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa