Aktuality - archiv 23.8.2009

Po roku opäť v tej istej mláke, prinesie Šaľa zlom?

AS Trenčín sa v úvode sezóny trápi.

Úvod sezóny ako cez kopirák. Po sľubnom vstupe do súťaže nasledovala séria nevýrazných výsledkov a pád do suterénu tabuľky. Presne ako vlani. V porovnaní s uplynulým ročníkom je stav dokonca o to mrzutejší, že po odstúpení Podbrezovej prišli Trenčania aj o trojbodový zisk s týmto, vlani veľmi silným, súperom. Pre osvieženie pamäte ponúkame sumár úvodných siedmych kôl z minulého i aktuálneho ročníka. Pre porovnanie výkonnostnej krivky v oboch sezónach uvádzame v prehľade aj anulovaný výsledok proti Podbrezovej.

Trenčania sa minulý rok prepadli po 7. kole na alarmujúce 10. miesto. Odvtedy stúpali už iba hore. Teraz je situácia obdobná. AS sa krčí na neprijateľnej 9. pozícií. Ostáva dúfať, že tabuľkový graf umiestnenia naberie rovnaký kurz ako vlani. Na obdobie spred roka si veľmi dobre spomína aj vtedajší asistent trénera Ivan Vrabec. „Do sezóny sme vstúpili dvoma víťazstvami. Potom sme cestovali na Inter. Po polčase sme vyhrávali 1:0, čiže nič nenasvedčovalo tomu, že by sme sa mali dostať do krízy. Interisti však v druhom polčase skóre otočili, my sme navyše prišli o vylúčených Kaspřáka s Godálom. Nasledoval nešťastný pohárový zápas vo Vrábloch. Podobne ako v Bratislave, prehrali sme 1:3. Po tomto stretnutí sme sa úplne rozsypali. Chvíľu nám trvalo, kým sme sa dostali späť. Zlom nastal paradoxne v Šali. Hoci sme tam prehrali vysoko 0:4, hrali sme dobre. Vytvorili sme si veľa príležitostí, ale nepremenili sme ich. Od tohto zápasu boli výsledky i náš herný prejav oveľa lepšie,“ listuje v pamäti Ivan Vrabec.

Podobnú skúsenosť má aj súčasný tréner AS Vladimír Koník. „Zažívam zrkadlovú situáciu ako v Interi. Po dvoch výhrach s Prievidzou a Trebišovom nasledovali tri prehry. Potom sme síce vyhrali s Podbrezovou, ale opäť nasledoval pád a domáca prehra s Michalovcami. Od tohto zápasu sme sa chytili – odohrali sme sériu siedmych zápasov s piatimi výhrami a dvoma remízami. Na suverénny Prešov, v istej fáze súťaže mal na nás náskok astronomických 18 bodov, sme sa už síce nedotiahli, ale na jar sme získali viac bodov ako Tatran,“ našiel paralelu medzi oboma situáciami kouč AS.

Posledné výsledky zmobilizovali všetky zložky AS. Tschen La Ling spolu s Róbertom Rybníčkom absolvovali sériu rozhovorov s trénermi i hráčmi. Tréneri analyzovali situáciu v kabíne i osobnými pohovormi. Cestu zo šlamastiky hľadajú i hráči. „Trenčín skončil vlani druhý. Nazdávam sa, akoby to hráčov uspokojilo. Niektorí si možno mysleli, že po odchode Interu, príde postup akosi samozrejme,“ rozvinul myšlienku tréner Koník pokračujúc: „Úvod súťaže nám nevyšiel. Na hráčoch to zanechalo negatívne následky. Spoliehajú sa jeden na druhého. Keď sa osvedčeným lídrom nedarí, nenachádzame osobnosť, schopnú prevziať zodpovednosť do vlastných rúk. Je to samozrejme aj vecou psychiky. Na odstránení uvedených nedostatkov tvrdo pracujeme. Musí prísť výhra! Prístup k zápasu musí byť iný. Nie len u hráčov, ale samozrejme aj u realizačného tímu a všetkých, čo sa na zápasoch podieľajú. Diváci musia vidieť silné morálno – vôľové vlastnosti hráčov. Túžbu biť sa o výsledok. Aj keď nastane kŕč, bojovnosťou musíme prekážky prekonať. Verím, že zisk troch bodov bude impulzom, ktorý nás nasmeruje na správnu cestu.“

Šaľa. Zápas s ňou vlani priniesol zlom. Aj teraz sa otvára šanca chytiť sa na tomto súperovi. Pred rokom nakopol trenčiansky tím debakel, tentoraz sa berie iba výhra.

2008 / 2009

2009 / 2010

 1. kolo

Trenčín – Ružomberok B 5:2

Trenčín – Dolný Kubín 1:0

 2. kolo

Trenčín – Podbrezová 3:2

Zlaté Moravce – Trenčín 2:1

 3. kolo

Inter - Trenčín 3:1

Trenčín – Púchov 2:2

 4. kolo

Trenčín – Lučenec 0:1

Trenčín – Podbrezová 2:1 (anulované)

 5. kolo

Rimavská Sobota - Trenčín 0:0

Lučenec – Trenčín 0:0

 6. kolo

Trenčín – Prievidza 0:0

Trenčín – Rimavská Sobota 2:2

 7. kolo

Šaľa – AS Trenčín 4:0

Prievidza – Trenčín 2:0

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa