Aktuality - archiv 10.8.2009

Csaba Horváth v nominácii na Island

Csaba Horváth: "Som prekvapený, že som dostal pozvánku na reprezentačný zápas. Beriem to ako ocenenie svojej doterajšej roboty."

Výborné výkony Csabu Horvátha v holandskom Haagu presvedčili aj reprezentačného kormidelníka Vladimíra Weissa. Bývalý úspešný kouč Petržalky povolal vysokého obrancu na priateľský duel Slovenska s Isladnom, ktorý má byť prípravou na nadchádzajúci kvalifikačný dvojzápas so Severným Írskom a Českom. Niekdajší kapitán trenčianskeho AS pravidelne nastupuje v holandskej najvyššej súťaži a mohol by byť v prípade zdravotných problémov stopérskej dvojice Martin Škrtel - Ján Ďurica vhodným adeptom na náhradníka oboch zadákov.

"Cítim sa v dobrej forme. Hrávam síce na poste obrancu, no darí sa mi presadzovať dokonca aj strelecky po štandardných situáciách. Som naozaj v pohode," komentoval svoju momentálnu situáciu Horváth. Dvadsaťsedemročný rodák z Bratislavy je v "krajine tulipánov" spokojný, prestup z druhej najvyššej slovenskej súťaže do holandskej Eredivisie zvládol bez najmenších problémov. "Mužstvá v tamojšej lige sú veľmi kvalitné. Rozdiel medzi ich súťažou a Corgoň ligou je najmä v špičke. Tá je veľmi vyrovnaná a aj v Európe patrí medzi nadpriemer. Je stabilná, každý rok sa vpredu nachádzajú tie isté mužstvá. Slovan dostal v Európskej lige UEFA Ajax Amsterdam a je jasné, že ho čaká veľmi ťažký zápas. Keď budem mať čas, určite sa pôjdem pozrieť. Mám to len 50 kilometrov," dodal bývalý obľúbenec trenčianskeho publika.

Ako obranca to má Csaba Horváth v Haagu ťažké, pretože futbalisti z tradičnej európskej liahne talentov sú vedení k útočnému poňatiu hry a zadné rady mužstiev sú v neustálej permanencii. "Dominuje tu ofenzíva. Teší ma, že hrám v jednej z najkvalitnejších líg a súperím s hráčmi vynikajúcich klubov. Dáva mi to veľa. Cítim sa byť čoraz lepší a lepší."

Neinkasovať a zvíťaziť

Hoci Csaba Horváth podáva kvalitné výkony v silnej európskej súťaži, doteraz aj vďaka konkurencii na svojom poste s ním tréner Vladimír Weiss nepočítal. Vo veku 27 rokov sa napokon dočkal prvej pozvánky. "Som prekvapený. Teší ma, že to prišlo. Beriem to ako ocenenie svojej doterajšej roboty," poznamenal Horváth a na margo nadchádzajúceho duelu s Islandom dodal: "Spokojný budem vtedy, keď duel zvládneme bez inkasovaného gólu a zvíťazíme."

Brat futbalistu trenčianskeho AS Vojtecha Horvátha nastupoval pred odchodom spod hradu Matúša Čáka krátko aj na poste pravého obrancu. "Teraz hrávam už iba stopéra v systéme so štvorčlennou obranou. S trénerom som sa ešte nebavil, no verím, že si nájdeme čas. Nemyslím si, že je pravdepodobné, aby som nastúpil na kraji," naznačil svoje uplatnenie na ihrisku.

Bývalý hráč českého Synotu prišiel do úplne nového kolektívu. "S niektorými reprezentantmi som hrával v mládežníckych kategóriách. Poznám sa so Stanom Šestákom, Janom Ďuricom, Filipom Hološkom a Kamilom Kopúnkom," zakončil Csaba Horváth.

Autor: profutbal.sk
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa