Zápasy - archiv 18.7.2009

Vo vyrovnanom zápase tesné víťazstvo ViOnu

FC ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 2:1 (1:1).

Druhé kolo I. ligy odohrali Trenčania na pôde minuloročného účastníka Corgoň ligy. V úvode sa na oboch stranách vyskytlo viacero nepresností, postupom času sa ale nervozita z kopačiek vytratila a hral sa zaujímavý vyrovnaný zápas.

Už v 6. min vyhlavičkoval Godál loptu smerujúcu do brány mimo. O štyri minúty neskôr sa ale domáci predsa dočkali. Tomášek z vnútra šestnástky prízemnou strelou z uhla prekonal Rožníka. V 15. min rozohral Knapp rohový kop. Jeho prvý center domáca obrana odvrátila, ale opakovanú prihrávku do ohňa umiestnil medzi Brezinove žrde Adi – 1:1. Vzápätí, po prihrávke Čögleya a koncovke Mazána, vyťahoval brankár ViOnu loptu zo svojej siete opäť, zdvihnutá zástavka asistenta rozhodcu signalizujúca ofsajd, ale radosť Trenčanov zmrazila. Trenčania boli v tejto fáze hry aktívni. Horváth vysunul Čögleya, strelu pravého záložníka z ťažkej pozície z uhla brankár vyrazil na roh.

Podobne ako v prvom polčase, domáci začali aktívnejšie aj po zmene strán. Pavlenda nacentroval v 51. min na hlavu Pavelku, dvojmetrový hrot ViOnu ale Rožníkovu bránu minul. Menej šťastia stálo pri Trenčanoch v 56. min - Kuračkov roh Adi odkopol nedôrazne, k lopte sa dostal Tomko a prudkou strelou zabezpečil domácim vedenie 2:1. Futbalistov AS inkasovaný zásah vybičoval k vyššej snaživosti. Po Knappovej štandardke a ruke jedného z domácich hráčov v pokutovom území sa domáhali pokutového kopu. Rozhodca ale na biely bod neukázal. Rovnako ani po zákroku na Horvátha o niekoľko minút neskôr. V 73. min rozohral Gergel priamy kop. Mieril však vedľa. Oživením bol príchod Hlohovského. Po Knappovom rohu prihrával do neprehľadnej skrumáže pred bránu Zlatých Moraviec, Gergel loptu do siete nedotlačil. V závere stretnutia sa vysunul na hrot aj Boris Godál. Zverenci Vladimíra Koníka si vytvorili ešte niekoľko príležitostí, ale vyrovnať už nestihli. Najväčšiu šancu na skórovanie mal po spolupráci Vallu s Gergelom opäť Hlohovský. V 90. min ale technicky obstrelil Brezinovu bránu.

FC ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 2:1 (1:1)

Góly: 10. Tomášek, 57. Tomko - 15. Adi

Žlté karty: 52. Pavelka, 71. Peter Farkaš - 51. Valla, 70. Kleščík, 80. Čögley

Domáci: Brezina – Pavlenda, Majerník, Farkaš, Štrbák (46. Chren) – Tomášek (90. Candrák), Náther, Hözl, Kuračka – Pavelka, Tomko

Hostia: Rožník – Kleščík, Godál, Ševela, Valla – Čögley, Knapp, Horváth, Čirik – Mazán (80. Hlohovský), Adi (60. Gergel)

Rozhodovali: Smolák - Chládek, Jankovi

Divákov: 955

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa