Zápasy - archiv 16.6.2009

V prvom prípravnom zápase prehra Trenčína v Trnave

Spartak Trnava - AS Trenčín 2:0 (1:0).

V nesúťažnej premiére AS dal štvorlístok Koník, Guľa, Hodál, Rusnák príležitosť takmer dvadsiatke hráčov. Proti silnému súperovi Trenčania napriek viacerým príležitostiam neskórovali. V Trnave dostali dva góly. Najbližší prípravný duel ich čaká v sobotu predpoludním v Žiline.

Trenčania začali na ihrisku trnavskej Lokomotívy aktívnejšie. Po necelej minúte sa pretláčal do streleckej pozície Hlohovský. Strelu z uhla domáca defenzíva odvrátila na roh. Loptu si k zástavke postavil Knapp, Križko ale mieril nad. Vzápätí ponúkli Trenčania jednu z najkrajších akcií zápasu. Po osi Kubík - Lukšík sa dostal k lopte opäť Hlohovský. Brankár jeho snahu so šťastím odvrátil na ďalší roh. Prvé odpovede Spartaka neboli zďaleka také nebezpečné. Najskôr sa Hruška síce odvážne vrútil do pokutového územia, ale Bizup s Peciarom ho zastavili. V 12. min sa zastreľoval Kožuch, mieril ale vysoko nad. Prvý gólový okamih sa zrodil po polhodine hry. Po neprehľadnej situácii sa odrazila lopta k Procházkovi stojacemu na hranici šestnástky, odkiaľ vystrelil a stanovil skóre prvého polčasu. Hlohovského pokus v 31. min, ani Knappova strela o desať minút neskôr si cestu do trnavskej siete nenašli.

Do druhého polčasu nastúpili oba celky výrazne obmenené. Lepšie sa so zostavovými rošádami vyrovnali Trenčania. V pozoruhodnom svetle sa ukázal útočník Mazán. V úlohe defenzívneho záložníka predviedol niekoľko zaujímavých kúskov Báez. Práve Mazán vybojoval v 51. min efektne loptu. Po pravej „lajne“ vysunul Kleščíka, jeho center namieril Adi iba do brankára. V 59. min ponúkol Báez prihrávkou šancu opäť Adimu, nigérijský obor nechal ale znova vyniknúť brankára. Od 67. do 78. min si sprivatizoval pozornosť publika najmä brankár AS Rožník. Najskôr zlikvidoval Súkenníkovu príležitosť, neskôr sa vyznamenal pri technickej strele Guldana a za svoj chrbát nepustil ani pokus ďalšieho z ofenzívnych hráčov Spartaka. O konečnej podobe výsledku sa rozhodlo v záverečnej päťminútovke duelu. V 86. min mal Ševela po rohu na hlave vyrovnanie, ale z dobrej pozície netrafil bránu. Nuž a o dve minúty neskôr Guldan nacentroval z ľavej strany Konemu, ktorý osamotený zvýšil na 2:0 pre Spartak.

Spartak Trnava – AS Trenčín 2:0 (1:0)
G
óly: 30. Procházka, 88. Kone

Spartak: 1. polčas: Novák – Kopča, Doležaj, Bernardini, Moughfire – Ďuriš, Procházka, Kopúnek, Hruška – Kožuch, Gogolák
2. polčas: Novák (65. Székely) – Cíferský, T. Hanzel, Gueye, Jakubička – Súkenník, Boháček, Železník, Guldan – Kone, Tomčák

Trenčín: Rožník – Bizup (46. Kleščík), Križko (46. Godál), Ševela, Peciar (71. Valla) – Čögley (81. Zvala), Knapp (46.Báez), Lukšík (81. Marušinec), Čirik (46. Mazán) – Kubík, Hlohovský (46. Adi)

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa