Aktuálne 6.4.2018

Jozef Berec oslávil životné jubileum, dožil sa 70 rokov

Bývalý hráč Jednoty Trenčín a dlhoročný zamestnanec klubu AS Trenčín Jozef Berec (25. marca 1948) sa dožil krásneho životného jubilea. Rodák z Výčapov-Opatoviec neďaleko Nitry sa dožil 70 rokov. Aj vo svojom veku sa denne podieľa na chode nášho klubu.

Športový obojživelník po narukovaní do Zvolena začal hrávať hokej za tamojšiu druholigovú Bučinu. Po skončení hokejovej sezóny nastúpil vo farbách miestneho futbalového klubu. Koniec dvojročnej základnej vojenskej služby priniesol dôležité rozhodovanie, keď musel uprednostniť jeden zo svojich milovaných športov. Vyhral futbal. V roku 1971 dostal ponuku z Trenčína a po troch priateľských stretnutiach sa stal platným hráčom Jednoty.

Niekdajší obranca odohral v trenčianskom drese počas ôsmich rokov 148 ligových zápasov, v ktorých zaznamenal 17 gólov. Zaujímavosťou je, že štrnásť z nich dal hlavou. Dvanásť zápasov odohral v reprezentačnom drese ČSSR do osemnásť rokov. Vo svojom prvom ligovom zápase nastúpil ako stopér na ihrisku Spartaka Trnava proti vtedy najlepšiemu futbalistovi tých čias Jozefovi Adamcovi. Hoci Trenčín prehral (0:2), legendárny strelec neskóroval.

Vo farbách trenčianskej Jednoty nastúpil aj v Rappanovom pohári proti Zürichu, Kodani, Lillehameru a Lilleströmu. Nezabudnuteľným bol aj ligový zápas na štadióne Za mostami proti Slovanu Bratislava pred trinásťtisíc divákmi. Napriek tomu, že v drese hostí sa predstavili legendy Vencel, bratia Zlochovci, Čapkovičovci, Hrivnák, Švehlík, Marián Masný a ďalší, Trenčín vyhral aj zásluhou gólu Jozefa Bereca 2:0.

Aj touto cestou jubilantovi gratulujeme a prajeme najmä veľa zdravia.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa