Zápasy - archiv 30.5.2009

Päťgólová domáca rozlúčka so sezónou

AS Trenčín - 1. HFC Humenné 5:0 (3:0).

AS Trenčín zvládlo záverečný domáci zápas bez väčších problémov, keď HFC Humenné zdolalo vysoko 5:0 (3:0). Po pätnásťzápasovom pôste skóroval Filip Lukšík, ktorý dokonca dvakrát namieril presne spoza pokutového územie. Premiérový gól v drese AS si pripísal František Kubík a po prvý raz skóroval aj vekom ešte dorastenec Fanendo Adi. Nigérijský mladík potreboval na presný zásah vo svojom prvom súboji za mužov necelú minútu. Skóre stretnutia uzavrel z priameho kopu Filip Hlohovský.

Trenčania začali aktívne a už v 3. min Hlohovský takmer našiel v strede súperovej obrany Kubíka. Ten však na centrovanú loptu nedočiahol. Už o niekoľko okamihov neskôr sa vyboxovaná lopta Matkobišom dostala za hranicou pokutového územia k Lukšíkovi a ten z viac ako dvadsiatich metrov namieril presne – 1:0. Prevaha domáceho tímu pokračovala a už v 6. min našiel Hlohovský na päťke Kubíka, ale ten nenamieril presne. S pribúdajúcimi minútami sa však prevaha AS vytrácala a po nebezpečnej hlavičke Peciara z 18. min sa dostali k slovu aj hostia. V polovici prvého polčasu sa po chybe dostal za chrbát trenčianskej obrany M. Rožník hosťujúci na východe Slovenska, ale unáhlenú strelu z hranice pokutového územia Volešák bravúrne vyrazil. Nasledovalo niekoľko ďalších nebezpečných akcií Humenčanov, no tí nedokázali využiť zmätky v obrane AS. Akékoľvek snahy súpera o dobrý výsledok zmaril v 36. min ďalšou presnou ďalekonosnou strelou Lukšík – 2:0. O osude zápasu rozhodla ešte tá istá minúta, keď Kubík zvýšil už na 3:0.

Úvod druhého polčasu patril iba osemnásťročnému Nigérijčanovi Adimu. V 54. min nastúpil na svoj prvý zápas za mužov a už v nasledujúcej minúte ukázal svoj talent zakončovateľa. S veľkým prehľadom upravil na 4:0. V nasledujúcom priebehu tempo zápasu upadlo a prakticky sa už iba dohrávalo. Napriek tomu predviedli zverenci Ivana Galáda niekoľko pekných futbalových momentov. V 82. min napálil Peciar hlavou brvno a Adi sa v sľubnej akcii ocitol v tesnom postavení mimo hry. Skóre zápasu uzavrel v poslednej minúte po vydarenom priamom kope Hlohovský – 5:0.

AS Trenčín - 1. HFC Humenné 5:0 (3:0)

Góly: 4. a 36. Lukšík, 36. František Kubík, 55. Adi, 90. Hlohovský

Žlté karty: 38. Ľubarskij, 89. Mičič

Domáci: Volešák (60. D. Rožník) – Kleščík, Križko, Ševela, Peciar – Báez, Lukšík, Knapp, Bubenko (54. Adi) – Hlohovský, Kubík (72. Chanti)

Hostia: Matkobiš – Paraska (79. J. Lukáč), Liviška, Hanc (46. M. Pyrka), D. Pyrka – Čavojský, Ľubarskij, Opiela, Labun – M. Rožník, Bačík (63. Mičič)

Rozhodovali: K. Horváth - Kubica, D. Hrčka

Divákov: 2315

foto: Martin Blažek

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa