Aktuality - archiv 13.5.2009

Gergel premiérový, Križko stabilný rozohrávač priamych kopov

Trénera Galáda trojica nových mužov v zostave nesklamala.

Do tretice všetko dobré. Po potupnej prehre v Šali 0:4 a šokujúcej domácej remíze 1:1 sa Trenčania so súperom z dolného toku Váhu konečne dočkali aj plného bodového zisku. Stredajšie popoludnie prinieslo dva zásahy po ďalekonosných strelách z priamych kopov. Gólovými hrdinami stretnutia boli Roman Gergel a Juraj Križko.

Roman Gergel sa počas aktuálnej sezóny rozstrieľal. Najmä na jeseň rozdával súperom jeden gól za druhým. Hoci sa v jarnej časti jeho gólová frekvencia znížila, v Šali dosiahol už svoj 10. gól v sezóne. „Som veľmi šťastný, že sa mi po dlhšom čase podarilo skórovať. Radosť je o to väčšia, že to bol môj premiérový zásah z priameho kopu,“ usmieval sa po zápase tretí najlepší strelec AS. K možnosti rozohrať priamy kop sa dostal vôbec prvýkrát. „Chystal som sa k tomu už v minulých zápasoch. Prednosť ale dostali zakaždým iní chalani. Na tréningoch som im hovoril, že by som si to rád vyskúšal aj ja. Keď sa v Šali naskytla príležitosť, podporil ma aj Maťo Ševela. Postavil som si loptu a vyšlo to,“ neskrýval nadšenie technický stredopoliar.

Podstatne bohatšie skúsenosti s priamymi kopmi má Juraj Križko. V Šali ohrozil Andu dokonca trikrát. „Prvú štandardku som namieril do múru, druhá bola už o niečo lepšia, nuž a tretia znamenala náš gól. Zdalo sa mi, že sa hráči v múre trošku uhli. Bolo to síce z viac ako 30 metrov, ale priamej strely som sa nebál. Tieto nové adidasky lietajú veľmi rýchlo,“ opísal druhý gólový okamih zápasu Križko.

„Nácviku štandardných situácií sa venujeme veľmi intenzívne. V minulých zápasoch sme boli úspešní najmä po voľných priamych kopoch z krajov ihriska alebo po rohoch. V Šali sme uspeli po priamych strelách,“ rozrozprával sa po stretnutí tréner Ivan Galád. Tréner AS vyzdvihol aj prínos trojice Báez, Hlohovský, Godál, ktorá v základe proti Prievidzi nefigurovala. „Chlapci nastúpili na netradičných postoch. S ich výkonmi som spokojný. Som rád, že sa nám podarilo prekvapiť súpera nasadením Báeza na pravý kraj zálohy. Odohral dobrý zápas. Myslím si, že bol jedným z našich kľúčových hráčov. Filip Hlohovský nastúpil na pozícii ofenzívneho záložníka. Na ťažkom poste nesklamal. Nasadenie Borisa Godála na defenzívneho záložníka bolo spôsobené zranením Knappa,“ vysvetlil zostavové rošády tréner.

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa