Aktuality - archiv 12.5.2009

Po priamych kopoch Gergela a Križka cenná výhra v Šali

Slovan Duslo Šaľa – AS Trenčín 0:2 (0:1).

Po víkendovej domácej remíze s Prievidzou siahol v Šali trénersky triumvirát k viacerým zmenám v zostave. Do základu sa nevpratali Peciar ani Calgaro. Chanti dokonca sledoval stretnutie iba z tribúny. Ich miesta zaujali Godál, Báez a Hlohovský. Prví dvaja odohrali celý zápas, dobré okamihy mal aj Hlohovský, ktorý po hodine hry prepustil svoje miesto na ihrisku Lukšíkovi. Podstatné však je, že AS vyhralo 2:0 (1:0) a po prehre Podbrezovej v Prievidzi je opäť na čele I. ligy.

Od úvodných okamihov stretnutia hnali Trenčanov za úspešným výsledkom fanúšikovia. Za asistencie ich pokrikov, sprevádzaných trubkou a bubnom, rozohral už v 13. min priamy kop Križko. Zatiaľ pálil iba do múru. Vzápätí prihral Knapp k ľavej autovej čiare Gergelovi, jeho prudkú prihrávku do päťky ale Depetris ani sklzom nestihol. Kapitán AS odohral smolný zápas. V jednom z prvých súbojov si zranil členok a pre výrazné bolesti musel v 17. min opustiť ihrisko. V 20. min Gergel vysunul Ererosa. Argentínsky technik sa síce pretancoval až do šestnástky, ale s jeho slabou strelou Anda problém nemal. Brankár Dusla sa zapotil podstatne viac v nasledujúcich okamihoch. Najskôr čelil priamemu kopu Gergela. Tretí najlepší strelec v tíme AS vyslal prudký projektil, ktorý síce brankár tečoval, ale gólu nezabránil. Bezprostredne po Gergelovom zásahu pokúšal šťastenu z ďalšej štandardky Križko. Anda tentoraz strelu vyrazil. Jeden z najkrajších momentov prvého polčasu priniesla 38. min - Báez vybojoval pri čiare takmer stratenú loptu, mäkučkým centrom ju posadil na Depetrisovu hlavu, ale dvadsaťgólový kanonier nezakončil dostatočne dôrazne.

Po zmene strán začali aktívnejšie domáci. Najskôr dal o sebe vedieť Tomiš. Pri pokuse o prelobovanie Volešáka ale prehodil aj jeho bránu. V 75. min overil pozornosť trenčianskej jednotky Vyskoč. Nepríjemnú strelu brankár AS vyškriabal na roh. Definitívne rozhodnutie sa zrodilo v 78. min. Križko vypálil z ďalšieho priameho kopu z vyše 30-metrovej vzdialenosti presne a zaskočený Anda musel loviť loptu z vlastnej siete druhýkrát.

Slovan Duslo Šaľa – AS Trenčín 0:2 (0:1)

Góly: 25. Gergel, 78. Križko

Žlté karty: 72. Vyskoč

Domáci: Anda – Braun, Mikla, Klusa, Havrilko – Uzola, Lancz, Carrera (55. Vyskoč), Bališ (57. Bician) – Peťovský, Tomiš

Hostia: Volešák – Kleščík, Križko, Ševela, Godál – Báez, Knapp (17. Peciar), Hlohovský (61. Lukšík), Gergel – Depetris (81. Čirik), Ereros

Rozhodovali: Matúš - Vorel, Poláček

Divákov: 385

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa