florbal 6.11.2017

Mladý florbalista z Topoľčian ďalšou novou tvárou v kabíne AS

Dávid Baroš prišiel z Topoľčian na hosťovanie do konca sezóny. Prečítajte si rozhovor s týmto mladým útočníkom. Aké sú jeho ambície a súčasné pocity po príchode do klubu AS Trenčín.

Vitaj v AS Trenčín. Ako sa zrodilo tvoje hosťovanie?

"Ahoj, minulú sezónu som odohral v Topoľčanoch, avšak nepáčil sa mi prístup hráčov, tak som chcel zmeniť klub. Keďže mal do klubu prísť nový tréner, chcel som tomu dať ešte šancu a preto som si pred letnou prípravou s ním dohodol stretnutie. Očakával som zlepšenie situácie a nový impulz v mužstve, takže som začal novú sezónu opäť v Topoľčanoch aj keď väčšinu letnej prípravy som absolvoval individuálne. Po prvých odohraných zápasoch som si uvedomil, že prístup hráčov sa napriek novému trénerovi nezmenil a tak som sa rozhodol, že nebudem viac pokračovať. Keďže som chcel ďalej hrávať, tak som si musel nájsť nový klub a najbližší bol ten v Trenčíne. Chcel som opäť hrať najvyššiu súťaž a tak bolo rozhodnutie jasné. Napísal som preto Jurajovi Matejkovi a dohodli sme sa na hosťovaní.

S vedením AS si sa zatiaľ dohodol len na pôsobení do konca aktuálnej sezóny. Vedel by si si predstaviť aj pokračovanie svojej florbalovej kariéry v Trenčíne?

"Mám už nejakú víziu, ako by som chcel aby sa uberala moja florbalová kariéra, avšak žiadny konkrétny klub som ešte nekontaktoval a tak nevylučujem pôsobenie v AS Trenčín aj v budúcej sezóne. Zatiaľ sa mi tu páči, tréningy sú na dobrej úrovni a aj prístup hráčov je lepší ako som zažil v iných kluboch."

Zatiaľ si stihol odohrať dva zápasy a v oboch streliť gól. Aký je to pocit presadiť sa hneď vo svojom prvom zápase za nový klub?

"AS Trenčín je mojím piatym klubom v ktorom pôsobím a v každom predchádzajúcom klube okrem jedného sa mi tiež podarilo streliť gól hneď v mojom prvom zápase. Pocit je to výborný, keďže streliť gól hneď v prvom zápase vám dodá sebavedomie do ďalších zápasov."

Tréner Matejka ti zatiaľ dáva celkom dosť hracieho priestoru, pričom zatiaľ si vždy hral s ním v prvej formácii. Ako sa ti pozdáva spolupráca s chlapcami z útoku Jurajom (Matejkom) a Paťom (Mišákom)?

"Dôveru trénera si veľmi vážim a dúfam, že ho nesklamem. Snažím sa vždy nechať na ihrisku maximum, avšak teraz, keď som mal pár zranení a v podstate sa stále liečim, moja hra nie je tak dobrá, ako by som si sám predstavoval. Mám zatiaľ odohraných málo zápasov, čo sa prejavuje hlavne na nervozite na palici. Som rád, že Juro si ma aj na tréningu dáva do päťky pri seba a snaží sa mi predávať jeho skúsenosti a hlavne, keď niečo pokazím tak nado mnou nekrúti len hlavou, ale snaží sa mi vysvetliť, ako to ďalší krát spraviť lepšie. U Paťa je to tak isto a keď niečo neviem, tiež mi ochotne poradí."

AS Trenčín sa momentálne nachádza na šiestej priečke tabuľky extraligy mužov, čo je ďaleko za očakávaniami vedenia. Čo podľa tebe chýba hre florbalistov AS? Prečo sa im nedarí?

"Neviem to sám posúdiť, čo našej hre chýba, keďže som v klube približne mesiac a odohral som len dva zápasy. Z toho, čo som zatiaľ v zápase sám videl nám chýba viac streľby a poctivejšia obrana. Hráčov máme v tíme dobrých, kolektív je tiež fajn, takže podľa mňa, ak zmeníme tieto dve veci, tak budeme v zápasoch úspešnejší."

Spomínali sme vysoké klubové ambície. Aké sú tie tvoje?

"Keďže som v klube, ktorý sa minulý rok stal vicemajstrom Slovenska, tak by som bol rád, aby sme toto umiestnenie zopakovali. Najradšej by som, ale bol, ak by sme boli majstri. Čiže moje ambície túto sezónu sú jednoznačne zlaté medaile."

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa