A-tím 12.9.2017

Ševela skončil ako tréner AS Trenčín

Vedenie klubu AS Trenčín sa rozhodlo odvolať Martina Ševelu z pozície hlavného trénera prvého mužstva. Jeho nástupcom sa stane dvojica Roman Marčok – Vladimír Cifranič. Prvý menovaný bude mať na starosti technickú a taktickú časť prípravy, druhý hernú fázu a koučing mužstva. V pozícii oficiálneho hlavného trénera bude vystupovať Roman Marčok. V realizačnom tíme zostávajú Gideon van der Wee a tréner brankárov Marek Dobiáš. Klub ešte zvažuje posilnenie realizačného tímu z vlastných zdrojov.

„V prvom rade sa chceme poďakovať trénerovi Ševelovi za odvedenú prácu. Jeho pôsobenie v AS Trenčín vnímame v oveľa širších súvislostiach ako sa mnohým môže zdať. Jeho prínos nehodnotíme ziskom dvoch titulov majstra Slovenska a dvoma víťazstvami v Slovenskom pohári. Martin bol v klube ako hráč, mládežnícky tréner, člen realizačného tímu prvého mužstva a hlavný tréner dokopy deväť rokov. Zažil s klubom návrat do najvyššej súťaže, veľké úspechy, historické zápasy v Lige majstrov a Európskej lige. Naše rozhodnutie neprišlo zo dňa na deň, ale je výsledkom niekoľko mesiacov trvajúcich rozhovorov a analýzy daného vývoja. Snažili sme sa spoločne mužstvo oživiť rôznymi vstupmi, ale nedarilo sa nám to dlhodobejšie a podľa našich predstáv. Najmä z hľadiska filozofie dominantného a útočného štýlu hry, ktorý nemôžme do budúcna stratiť. Trénerovi Ševelovi ešte raz ďakujeme za všetky roky, ktoré venoval futbalu v Trenčíne. Jeho vklad a pôsobenie zhodnotí čas,“ povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

„Kombinácia dvojice mladých a málo skúsených trénerov je určite veľmi riskantná. Minulosť nám však ukázala, že sa netreba báť. Prípadom sú Adrián Guľa, Marián Zimen, Martin Ševela, ale aj viacerí tréneri v našej mládežníckej akadémii. Sme presvedčení, že všetci ľudia pohybujúci sa okolo prvého mužstva a v klube, pomôžu lídrom realizačného tímu tento prechod zvládnuť. Vladimír Cifranič prešiel našou mládežníckou základňou, má skúsenosti s prvým tímom a veľmi dobre vníma filozofiu klubu. Roman Marčok má rovnako veľa skúseností z mládežníckeho futbalu, keď krátko pôsobil aj v Česku,“ dodal Rybníček.

Autor: astn, foto: tasr
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa