Aktuality - archiv 21.4.2009

Mazán a Chanti na skusoch v Panathinaikose Atény

Spolupráca AS Trenčín s európskymi klubmi naberá nové rozmery.

Príchodom holandských majiteľov do futbalového klubu AS Trenčín sa zintenzívnila jeho spolupráca s klubmi zo silnejších európskych líg. Spolu s majiteľmi sledoval posledné domáce zápasy skaut FC Chelsea i jeden z vrcholných manažérov holandského Utrechtu. Čoraz intenzívnejšia je aj linka Trenčín - Atény.

V stredu v ranných hodinách nabrali kurz Atény trenčianski futbalisti Peter Mazán a Angelos Chanti. Ich krátkodobý pobyt v tíme najslávnejšieho gréckeho klubu je ďalším krokom v spolupráci Trenčanov s poprednými európskymi klubmi. „Tschen La Ling je v budovaní vzťahov s ostatnými celkami aktívny. Vo veľmi úzkom kontakte je s predstaviteľmi Den Haagu, Utrechtu a Ajaxu. Blízko má aj k ďalšiemu klubu, v ktorom v minulosti hrával, k Panathinaikosu,“ načrtol diplomatické kroky majiteľa AS generálny manažér Róbert Rybníček.

Prvým krokom spolupráce Trenčína s tímom so zeleným trojlístkom v logu bol príchod Alexa Pagkalisa na Sihoť. Ďalším je cesta dvojice Trenčanov na Peloponézsky polostrov. „Je pre nás veľmi dôležité, aby naši šikovní mladíci ochutnali atmosféru vo veľkých kluboch. Majú možnosť na seba upozorniť. Zároveň to pre nich môže byť silný motivačný faktor. Ak okúsia atmosféru vo veľkoklube na vlastnej koži, určite stúpne aj ich vôľa presadiť sa,“ uviedol generálny manažér AS.

Obaja hráči ponúknutú skúsenosť uvítali. Nedočkavý úsmev neskrýval najmä Grék. „Panathinaikos je najslávnejší klub v krajine. Vždy bolo mojim snom zahrať si v jeho drese,“ zasníval sa technicky vybavený ľavák, ktorému sa jeho túžba už pred rokmi takmer naplnila. „Bolo to už dávno. S aténskym klubom som bol v rokovaní. Tie prebiehali k spokojnosti, ale žiaľ, nemohol som tam prestúpiť. Bol som ešte príliš mladý a moji rodičia nemali možnosť presťahovať sa do Atén. Napriek tomu som ostal ich verným priaznivcom. Mám detailne naštudovaného každého muža zo súpisky. Viem o nich všetko. Pánovi Lingovi som za túto obrovskú skúsenosť veľmi vďačný,“ zdôraznil Chanti.

Solídnu orientáciu v gréckom futbale prejavil aj Peter Mazán. „Majú fantastický káder. Dimitrios Salpigidis, Gilberto Silva alebo Georgios Karagounis patria medzi hráčov špičkových parametrov,“ vymenoval svojich favoritov dorastenec AS. So zahraničím má zatiaľ minimálne skúsenosti. Aténskej výzvy sa ale neobáva. „Chcem sa tam ukázať v dobrom svetle. Odovzdám tam všetko. Som zvedavý, či sa im zapáčim. Uvedomujem si, že veľmi dôležité je aj preklenutie jazykovej bariéry. Tento rok maturujem z angličtiny. Rozumiem takmer všetkému. Trošku horšie je to s hovorením,“ priznal drobné nedostatky talentovaný ofenzívny hráč.

Dvojica Trenčanov bude v juhoeurópskej metropole do nedele. Už v najbližšom období čaká na ďalších mladých hráčov AS podobná skúsenosť v kluboch holandskej, francúzskej a možno niektorej z ďalších zaujímavých líg.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa